Ministrul Apărării anunţă crearea unui Complex multimodal de transport aerian al Armatei

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, joi, la Timişoara, că ministerul pe care îl conduce doreşte să înfiinţeze un Complex multimodal de transport aerian al Armatei şi că va încerca să operaţionalizeze şi aviaţia de vânătoare. 

mircea-dusa-la-prima-intalnire-cu-domnul-basescu-o-sa-l-rog-sa-mi-cumpere-o-caciula-18191059Ministrul Mircea Duşa a declarat, joi, la Timişoara, unde a participat la o ceremonie cu prilejul Zilei Armatei, că ministerul va înfiinţa un Complex multimodal de transport aerian al Armatei.

"Va fi un Complex multimodal de transport aerian la Forţele Armate, cu avioane de cursă lungă, care pot zbura peste 10.000 de kilometri fără a alimenta, este vorba de C Hercules 130, avioanele Spartan care zboară pe distanţe medii, elicopterele care pot zbura pe distanţe mici de până la o sută de kilometri, sigur, urmând ca, până în 2017, aşa cum am precizat, să operaţionalizăm şi aviaţia de vânătoare", a afirmat Duşa.

Întrebat care este bugetul necesar pentru acest proiect, Duşa a spus că nu este specialist în domeniu.

"Aceste întrebări, referitoare la bani, trebuie să le puneţi specialiştilor mei, generalilor, inginerilor de la Forţele Aeriene, pentru că eu nu sunt specialist în domeniu. Sigur că le vor analiza cei care sunt specialişti în domeniu, dacă este să facă achiziţia cea mai bună", a spus Duşa.

Întrebat, de asemenea, despre achiziţia unui avion pentru demnitari, ministrul Apărării a precizat că va discuta acest subiect cu premierul Victor Ponta, la întoarcerea acestuia din vizita în SUA.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 octombrie 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.