Luna Neagră, simbolul energiilor malefice, asociat cu Lilith

Luna Neagra reprezinta un punct fictiv pe cer, a carui importanta devine capitala in astrologie. Hieroglifa sa este reprezentata printr-o secera barata sau prin doua semiluni formand un soare central punctat cu un punct: ochiul inorogului, loc metafizic prin excelenta.

imagesLuna Neagra, asociata cu Lilith, prima sotie a lui Adam, care avea sexul in creier, este legata mai ales de notiuni ca intangibil, inaccesibil, prezenta exagerata a absentei (si invers), hiperluciditate, dureroasa prin intensitate. Mai mult decat un centru ocult respingator, Luna Neagra incarneaza singuratatea ametitoare, Vidul absolut care nu este altceva decat Plinul prin densitate.

Aceasta putere nemateriala mai este si pata oarba aureolata de flacari negre care nimiceste locul unde graviteaza. Totusi, ea poate transfigura casa astrologica unde se gaseste in tema natala, gratie daruirii absolute de sine sau sublimarii. Alteori, cand primeste influxuri rele, este pandita de dezintegrare.

Hades asociaza Luna Neagra cu elementul greu, tenebros, Tamas. Ar simboliza atunci energia care trebuie invinsa, intunericul care trebuie imprastiat, karma ce trebuie ispasita. Este legata intotdeauna de fenomene extreme, oscilind intre refuz si fascinatie. Daca nu izbuteste sa afle Absolutul pe care il cauta cu patima, fiinta pecetluita de Luna Neagra prefera sa renunte la lume, fie si cu pretul propriei sale distrugeri, sau a distrugerii altcuiva. Dar daca stie sa preschimbe otrava in leac, Luna Neagra te poate duce catre poarta ingusta care se deschide spre libertate, spre lumina.

Jean Carteret, teoretician al astrelor negre, subliniaza raportul dintre Luna Neagra si inorog, care sfasie sau fecundeaza dumnezeieste, daca fiinta este purificata de patimile ei. Luna Neagra indica o cale primejdioasa, dar care poate duce repede spre centrul luminos al Fiintei si al Unitatii.

Luna Neagra este aspectul nefast al lunii: simbol al distrugerii, al pasiunilor tenebroase si raufacatoare, al energiilor dusmanoase care trebuie biruite, al Karmei, al vidului absolut, al gaurii negre avand o putere de atractie si absorbtie infricosatoare.

Almeea.com

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 24, 2013. Filed under Mistere. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.