Ponta se gândeşte să-l schimbe pe şeful ANAF din cauza încasărilor slabe la buget

„O să facem o analiză la sfârşitul anului şi, dacă ANAF tot nu funcţionează, sigur că vom lua şi măsuri“, a spus Ponta, potrivit Mediafax. ANAF este condusă de Gelu Ştefan Diaconu, de la sfârşitul lunii aprilie, când Şerban Pop a fost eliberat din funcţie. 
 
Ponta_se_g_nde_te_s_-l_schimbe-dfa1744fc2d16d7ef8f2a360f15ed949Mirel Palada, consilierul premierului, a declarat că, în şedinţa de vineri a Guvernului, premierul Ponta s-a arătat îngrijorat de activitatea ANAF care se reflectă în colectarea sub ţinte a veniturilor la buget şi a solicitat îmbunătăţirea performanţei instituţiei, astfel încât până la finalul anului să fie atins nivelul de colectare prevăzut la începutul anului.
 
A doua rectificare bugetară din acest an va fi negativă deoarece încasările prevăzute sunt mai mici cu aproximativ 3,8 miliarde lei, astfel că resursele tuturor ministerelor vor fi mai puţine până la sfârşitul anului, a anunţat anterior premierul Victor Ponta.
 
Deficitul bugetului general consolidat a crescut uşor în luna septembrie şi a ajuns după primele nouă luni la 8,1 miliarde de lei, respectiv 1,3% din Produsul Intern Brut (PIB), nivel ce se menţine în limitele ţintelor politicii bugetare stabilite pentru acest an, potrivit datelor publicate de Ministerului Finanţelor. Cheltuielile statului au crescut mai mult decât încasările bugetare în primele nouă luni ale anului.  
 
Adevarul.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 26, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.