S-a încheiat cea de-a patra lună de înscrieri la Festivalul LicArt

S-a încheiat cea de-a patra lună de înscrieri la Festivalul Național de Arte pentru Liceeni – LicArt, cel mai mare concurs din România, ajuns la ediția a 12-a. Până acum s-au înscris 1012 liceeni din întreaga țară. Aceștia concurează deja cu 2923 de creații la secțiunile: poezie și fotografie (categoriile alb-negru, portret și diverse).

La sfârșitul lunii ianuarie, juriul condus de jurnalistul și omul de cultură Radu Herjeu, directorul Festivalului, a desemnat creațiile semifinaliste ale lunii: 21 de poezii, 20 de fotografii alb-negru, 32 de fotografii portret și 14 fotografii diverse. Le găsiți pe toate pe www.licart.ro. Toate aceste creații vor intra în jurizarea finală ce va stabili finaliștii actualei ediții a LicArt, care vor fi invitați în Tabăra de Creație ce se va desfășura în această vară.

Înscrierile continuă până la sfârșitul lui martie. Așadar, sunt așteptați în concurs toți liceenii care nu s-au înscris încă. Regulamentul concursului și multe informații și detalii despre festival se regăsesc pe www.licart.ro.

Afis-LicArt-12

Tot acolo există și o secțiune specială dedicată tuturor creatorilor, indiferent de vârstă sau ocupație: Comunitatea LicArt. Aici poate posta oricine fotografii, poezii, desene și eseuri proprii, poate comenta și vota creațiile celorlalți sau poate primi păreri despre lucrările proprii, într-un adevărat spațiu de interacțiune artistică.

LicArt este pe cale să devină una dintre cele mai puternice mișcări culturale din țară. De 12 ani, zeci de mii de liceeni au avut oportunitatea de a-și masura forțele artistice, de a-și arata talentul și de a fi remarcați de personalități remarcabile (le găsiți aici: www.licart.ro/prieteniilicart.php). LicArt a stimulat creația artistică în rândul tinerilor, nu doar prin organizarea celui mai mare concurs de acest gen, ci și prin implicarea unor nume marcante ale culturii românești și prin oferirea, an de an, a unor premii deosebite și a posibilității de a participa la workshop-uri susținute de profesioniști.

În această perioadă dificilă, LicArt rămâne printre prea puținele spații de afirmare a valorii, în care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuți și înțeleși.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 6 februarie 2013. Filed under Cultură, Educație, Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.