Prin programul „Hospitanten”, Fundația Hans Lindner a creat 400 de locuri de muncă

Anul 2013 reprezintă în cadrul Fundației Hans Lindner aniversarea a 20 de ani a lansării programului de incubare afaceri „Hospitanten” (în latină hospita-oaspete). Între anii 1993-2013, peste 40 de mici meseriaşi au participat la stagii de practică timp de 3 luni, organizate de către fundaţia sus-amintită în Germania. Scopul acestor stagii a fost acumularea de experienţe practice profesionale în domeniile fiecăruia în vederea deschiderii de afaceri proprii la întoarcere în România.

Hans-Lindner-3În cadrul acestor stagii, participanţii au efectuat practică asistată la firme private, fiind în contact direct cu întreprinzătorul. Li s-au mai facilitat şi alte instruiri antreprenoriale, financiare, vizite la firme de succes, excursii, curs de limba germană, dar şi programe cultural-artistice.

Rezultatul programului Hospitanten se poate concretiza prin cele 23 de firme nou create în Satu Mare şi Carei, care oferă astăzi peste  400 de locuri de muncă. Faptul că familiile celor 400 de angajaţi au astfel un venit sigur, putem vorbi şi despre o contribuţie eficientă la reducerea ratei şomajului, mărirea numărului de plătitori impozit, precum şi despre una din soluţiile sociale eficiente a Fundaţiei Hans Lindner.

Hans-Lindner-2Între 18-20 octombrie, la invitația familiei Lindner, 22 de întreprinzători Hospitanteni, împreună cu soțiile lor și echipa Fundației Hans Lindner s-au întâlnit din nou în Arnstorf/Germania, şi au trecut în revistă cele petrecute în cei 20 de ani de existență. Programul de weekend a cuprins o vizită la firma Lindner, o excursie la Muzeul Satului Bavarez din Massing, o gală festivă la castelul Schlosspark Mariakirchen, şi Sfânta Liturghie în Arnstorf. La gala festivă au fost invitaţi şi acei întreprinzători germani, care de-a lungul celor 20 de ani şi-au luat sub aripi debutanţii în afaceri.

Din cele relatate de către participanţii la acest eveniment reiese că, dincolo de bucuria întâlnirii şi a aprecierii reciproce a rezultatelor pozitive, s-au pus bazele unor noi cooperări şi noi idei de dezvoltare pentru viitor. Acestea dau speranţe tinerilor sătmăreni, care astăzi doar visează să devină patroni, speranţă  pentru economia judeţului Satu Mare, dar şi speranţă în privinţa îmbunătăţirii condiţiilor de trai pe aceste meleaguri. 

Fundaţia Hans Lindner este în continuare alături şi ajută tinerii, care gândesc serios, învaţă şi depun eforturi pentru o carieră proprie ambiţioasă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 26, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.