Biblioteca Județeană marchează Ziua Internațională a Internetului

Biblioteca Județeană Satu Mare în colaborare cu Colegiul Național "Mihai Eminescu" organizează miercuri, 30 octombrie 2013, cu începere de la ora 13,00, la Sala de lectură "Gheorghe Bulgăr", dezbaterea și expoziția de carte cu tema Internetul între divertisment și cunoaștere, pentru a marca Ziua Internațională a Internetului.

Internet

Programul activității va cuprinde un scurt istoric al Internetului, prezentat de bibliotecarul Daniel Iojiban; o prezentare cu tema "Documentarea pe Internet", susținută de prof. documentarist Sanda Rațiu și dezbaterea "Pro și contra Internet" ce va oferi elevilor participanți posibilitatea de a-și argumenta opiniile cu privire la utilizarea Internetului ca modalitate de informare și documentare.

O altă activitate dedicată  Zilei Internaționale a Internetului se va derula în colaborare cu Școala Gimnazială "Bălcescu-Petőfi", joi, 31 octombrie, cu începere de la ora 12.00, în Sala multimedia din cadrul Bibliotecii Județene Satu Mare. Bibliotecarii le vor furniza elevilor participanți informații ce vizează navigarea în siguranță pe Internet fiindu-le prezentată lucrarea "InfoNet pentru copii isteți". La finalul activității, elevii implicați vor fi subiecții unei anchete sociologice prin completarea unui chestionar ce va dezvălui aspecte legate de timpul pe care copiii îl alocă Internetului și în ce scop este el accesat.

"Marcarea Zilei Internaționale a Internetului oferă instituției noastre prilejul de a-și face cunoscute serviciile pe care le oferă întregii comunități. Programul național "Biblionet – Lumea în biblioteca mea", pe care Biblioteca Județeană Satu Mare l-a implementat în anul 2011, oferă utilizatorilor posibilitatea de a accesa gratuit Internetul prin cele 18 calculatoare de la Sala de lectură "Gheorghe Bulgăr", Secția de împrumut pentru copii și două filiale de cartier. Această manifestare se înscrie în strategia Bibliotecii Județene Satu Mare de atragere a unor segmente de public cât mai diversificate spre serviciile pe care le oferă și totodată susține declarația de misiune a bibliotecii de a asigura acces nediscriminatoriu la informație și cunoaștere prin toate mujloacele de care dispune", a declarat Angela Câmpian, director interimar.

Începând cu anul 2004, la data de 29 octombrie se sărbătorește Ziua Internațională a Internetului, pentru a marca succesul unui grup de cercetători americani care, în 1969, au reușit să transmită, pentru prima dată, un mesaj de la un calculator la altul, punând astfel bazele rețelei care mai târziu va fi cunoscută sub numele de "Internet".

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 29, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.