Artistul fotograf Vasile Vénig László va fi comemorat duminică la Carei

Foto Club Carei și Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei are onoarea de a vă invita la evenimentele organizate în memoria regretatului artist fotograf, Vasile Vénig László, care vor avea loc duminică, 3 noiembrie 2013, după următorul program:
 
venigOra 14.30: dezvelirea plăcii memoriale de la locuința artistului
 
Ora 15.00: depuneri de coroane la mormântul artistului din Cimitirul Rozalia din Carei
 
Ora 16.00: simpozionul și vernisajul expoziției foto In memoriam Vasile Vénig László, organizate de Foto Club Carei în Sala Cavalerilor a castelului Károlyi
 
Vasile Vénig László și-a început activitatea fotografică în 1961. Devine membru AAFR începând cu 1962. A avut o serie de expoziții în țară și peste hotare. A obținut peste 200 de premii naționale și internaționale. În 1976 obține titlul A. FIAP. A fost unul dintre fondatorii Fotocineclubului 9 Mai, prima asociație a artiștilor fotografi din Carei, care a funcționat între anii 1961 – 1989. De asemenea, la inițiativa lui Vasile Vénig László s-a reînființat clubul de artă fotografică în Carei, după mai bine de 20 de ani de absență, în luna octombrie 2012. A fost membru în diverse comisii de jurizare la competiții de fotografie din țară și străinătate. A încetat din viață la 30 mai 2013. În data de 3 noiembrie anul curent ar fi împlinit 83 de ani.
 
 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 30, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.