Fetiţa blondă din tabăra de romi din Grecia va fi dată în grija unei familii adoptive bulgare

Maria, fetiţa blondă descoperită într-o tabără de romi din Grecia şi ai cărei părinţi sunt de origine bulgară, va fi dată în grija unei familii adoptive.

mariaMaria, fraţii şi surorile ei din Nikolaevo, în apropiere de Stara Zagora, vor fi plasaţi în familii adoptive, prin programul SOS Satele Copiilor, a dezvăluit Detelina Kotevska de la Agenţia pentru Protecţia Copilului, pentru postul de televiziune bTV, relatează site-ul Novinite.com.

Cei doi mezini ai familiei Rusev vor rămâne cel mai probabil cu mama lor, dar într-un centru specializat.

Kotevska susţine că ea încă nu ştie când se va întoarce Maria în Bulgaria, dar a asigurat că Agenţia pentru Protecţia Copilului o va primi încă de la graniţă.

Soţii de etnie romă Atanas şi Saşka Rusev, care trăiesc în Bulgaria şi sunt suspectaţi că şi-ar fi vândut fetiţa născută în Grecia unui cuplu de romi, au şi alţi copii la fel de blonzi ca Maria şi care chiar seamănă cu aceasta. Soţii Rusev, în vârstă de 35 şi, respectiv, 38 de ani, locuiesc cu cinci dintre cei nouă copii ai lor, într-o cameră în care singurul mobilier este reprezentat de o sobă pe lemne şi un pat dublu. Părinţii, şomeri, trăiesc din ajutor social şi munci ocazionale. 
 
Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 30, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.