Ministerul Muncii propune majorarea ajutorului pentru veterani şi văduve de război

Veteranii şi văduvele de război ar putea primi în acest an 265 de lei ca ajutor anual, faţă de 230 de lei în 2012, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice propunând o creştere cu 15 la sută a cuantumului acestui drept.

1286973180veteranilor_de_razboiMinisterul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a supus dezbaterii publice un proiect de Hotărâre de Guvern prin care propune majorarea cu 15 la sută a ajutorului anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice cuvenit veteranilor, văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat.

Astfel, prin proiectul de HG se propune creşterea cuantumului acestui de tip de ajutor cu 35 de lei, de la 230 de lei la 265 de lei.

"Această majorare este motivată de creşterile de preţuri la mărfurile nealimentare şi la servicii în luna iunie 2013 faţă de luna iunie 2012. Astfel, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică în buletinul de preţuri 6/2013, preţul la energie electrică, gaze şi încălzire centrală a crescut cu 15 la sută. Pentru serviciile de apă, canal, salubritate creşterea este de 11,3 la sută, iar pentru chirii de 0,7 la sută", se arată în nota de fundamentare care însoţeşte documentul pus în dezbatere publică.

Iniţiatorii proiectului de act normativ menţionează că ajutorul anual are drept scop susţinerea acestor persoane şi acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice şi de el ar urma să beneficieze 29.936 de persoane, din care 28.349 plătite de MMFPSPV, 810 de Ministerul Apărării Naţionale, 775 de Ministerul Afacerilor Interne şi două de Serviciul Român de Informaţii.

Proiectul de HG va fi în dezbatere publică, pe site-ul MMFPSPV, până în 7 noiembrie.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 30 octombrie 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.