Deputatul PSD Octavian Petric speră să obțină finanțare pentru construirea celui de-al treilea pod peste Someș

Deputatul PSD Octavian Petric a anunţat vineri, 1 noiembrie într-o conferinţă de presă că va aduce pe 7 noiembrie la Satu Mare Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci a Camerei Deputaţilor, pentru a-i convinge pe membrii acesteia să finanţeze unele proiecte importante pentru judeţ, cum ar fi construirea celui de-al treilea pod peste Someş.

deputat-octavian-petric-5“Am considerat că este necesar şi oportun ca membrii Comisiei din care fac parte să se deplaseze în teritoriu pentru a cunoaşte obiectivele pe care le socotesc ca fiind prioritare pentru judeţ şi pe care doresc să le susţin prin amendamente la legea bugetului care va fi dezbătută în perioada imediat următoare”, a spus Petric.

Petric speră să obţină finanţarea pentru construirea celui de-al treilea pod peste Someş, situat în apropierea ştrandului, existând studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic de pe vremea fostului primar Iuliu Ilyes. Totodată, acesta speră să obţină finanţare pentru construirea unui sediu pentru Primăria Tăşnad, care s-a prăbuşit în 2009, administraţia locală fiind de atunci în chirie. Primăria Tăşnad ar avea nevoie de aproximativ 300.000 de euro pentru construcţie.

Alte proiecte vizate de parlamentar sunt finalizarea pârtiei de schi Luna Şes, şi modernizarea DN 19 Livada – Negreşti Oaş – limită cu judeţul Maramureş. Petric s-a arătat încrezător că după această vizită colegii săi din Comisie îi vor susţine amendamentele la Legea bugetului. „Aceste amendamente odată depuse, acceptate şi admise în Parlament vor intra în Legea bugetului pentru anul 2014. Cred că este importantă deplasarea în teritoriu pentru a identifica obiectivele necesare comunităţii”, a afirmat acesta.

Din delegaţia oficială vor face parte 23 de deputaţi şi staff. De asemenea, va participa secretarul de stat în ministerul Finanţelor Dan Manolescu.

Programul delegaţiei este următorul:

– ora 9.00, întâlnire la Primăria Tăşnad

– ora 10.00, vizită la Castelul din Carei.

– ora 12.00 – 13.00 – şedinţă de lucru cu participarea primarilor şi a oamenilor de afaceri, care va avea loc în sala mică a Consiliului Judeţean.

– ora 13.00 -13.15 conferinţa de presă în sala mică a Consiliului Judeţean.

– deplasare pentru vizitarea drumului pe care îl voi propune pentru reabilitare: Livada – Negreşti şi Luna Şes.

– ora 18.40 plecare spre Bucureşti.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 1, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.