Poliţiştii din Tăşnad au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii evenimentelor rutiere

La acest sfârșit de săptămână, oamenii legii din Tășnad împreună cu poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii evenimentelor rutiere în care sunt implicați bicicliști, căruțași și mopediști, precum și a prevenirii consumului de alcool.

124856 2 2 masina de politie ruralaAstfel, în primele ore ale dimineții au fost opriți toți participanții la trafic care ar fi avut obligația de a purta vesta reflectorizantă pentru a fi vizibili conducătorilor auto și care nu erau echipați corespunzător. Polițiștii au atras atenția asupra necesității respectării normelor rutiere ce impun obligația de a purta elemente reflectorizante, distribuindu-le fiecăruia câte o vestă achiziționată cu sprijinul Automobil Club Român (ACR) Satu Mare. Toți cei care au fost opriți de polițiști au invocat diverse motive atunci când au fost întrebați de ce nu sunt echipați corespunzător, nefiind conștienți de riscurile la care se expun atunci când circulă noaptea și nu pot fi văzuți de conducătorii auto la timp pentru a evita o tragedie.

În cea de a doua parte a acțiunii, șoferii au putut testa ochelarii ce simulează starea de ebrietate, atât pe timp de noapte cât și pe timp de zi, la finalul acțiunii toți conducătorii auto confirmând faptul că alcoolul diminuează atenția și crește riscul de a produce accident.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 4, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.