Preşedinţii Consiliilor Judeţene Satu Mare şi Győr-Moson-Sopron au discutat despre înfrăţirea celor două judeţe

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef s-a întâlnit miercuri, 30 octombrie în orașul Győr din Ungaria cu președintele Consiliului Județean Győr-Moson-Sopron, Dr. Szakács Imre. În cadrul întâlnirii s-au purtat discuții despre dezvoltarea relațiilor de înfrățire între județul Satu Mare și Győr-Moson-Sopron.

stef-300x161„Județul Győr-Moson-Sopron este asemănător județului Satu Mare, ambele județe aflându-se la limita nord-vestică a țării lor, astfel avem un exemplu de metode de atragere de fonduri europene și un model pentru folosirea eficientă a sumelor alocate. Am stabilit domeniile în care poate exista o colaborare între cele două județe. S-a discutat despre o colaborare în domeniul infrastructurii, există posibilitatea de investiții comune în domeniul economic, de asemenea s-a discutat despre o colaborare pe partea de investiții. Vrem să profităm și de nivelul de dezvoltare din domeniul agricol. Având în vedere faptul că Ungaria este țară membră a spațiului Schenger putem împărtăși din experiența lor în ceea ce privește proiectele, modul de realizare și implementare sperând că și România va face parte cât de curând.

Noi încercăm să dezvoltăm o relație puternică între cele două județe. Am lansat o invitație către domnul președinte Dr. Szakács Imre, pentru a efectua o vizită în județul Satu Mare, de a vedea care sunt oportunitățile din acest județ", a declarat Adrian Ștef. Înfrățirea între cele două județe va fi urmată de un schimb de experiențe între cele două părți.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 4, 2013. Filed under Locale, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.