Salariile medicilor sunt insuficiente şi din acest motiv pleacă din ţară medicii bine pregătiţi !!!

Salariile de mizerie îi determină pe mulţi medici să recurgă la câştiguri informale, chiar cu riscul de a ajunge în puşcărie. Medicii rezidenţi nu pot trăi din ceea ce câştigă cinstit în perioada rezidenţiatului şi preferă să îşi părăsească familiile pentru un salariu decent în străinătate sau că mulţi trăiesc, în continuare, din veniturile părinţilor, deşi au urmat 6 ani de facultate.

Laura_bota1Majorare salariilor din sănătate prin alocarea suplimentară de fonduri nu este posibilă, pentru că ministrul Nicolăescu şi Prim-ministrul Ponta ne oferă acum doar rectificări negative la bugetul sănătății, deci bani mai puțini cu care nu se vor putea oferi salarii mai mari.

Din lipsă de măsuri de reformă care să disponibilizeze fondurile necesare salarizării adecvate din sănătate, Guvernul Ponta încearcă o mimare a modificarii unor salarii prin diminuarea altora. Asta pare a fi soluția găsită și oferită medicilor de ministrul Nicolăescu care anunţă corelarea salariului medicilor cu performanţa fiecăruia și astfel medicii performanţi vor putea câştiga chiar dublu, iar ceilalţi, mai puţin performanţi, vor primi un salariu mai redus, despre care nu se spune nimic!!! Suplimentar, se fac promisiuni de majorare semnificativă a veniturilor rezidenţilor, în timp ce procentul creşterii fondului de salarii la bugetari a fost declarat a fi de numai 4%. Deci eventuala mărire a veniturilor rezidenţilor se va realiza prin îngheţarea veniturilor celorlalte categorii de salariați din Sănătate !!!

Presedinte PMP Satu Mare 
Dr Laura Bota

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 6, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.