Modernizarea Policlinicii Vechi, la final. Clădirea va fi dată în folosință în aprilie 2014

Conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare a recepţionat miercuri, 6 noiembrie lucrările de modernizare a clădirii Policlinicii Vechi de pe str. Gheorghe Lazăr. Lucrările s-au terminat cu o întârziere de 159 de zile, urmând să fie deschisă pentru pacienţi de abia în aprilie 2014 după ce va fi dotată cu mobilier şi aparatură medicală.

policlinica-veche-modernizare-3“Vorbim de o investiţie de 6,7 milioane lei inclusiv TVA, din care Ministerul Sănătăţii ne-a sprijinit deja cu 5,1 milioane, care au şi fost achitaţi în diferite faze de lucrări către firma care a executat lucrarea. E foarte important în momentul de faţă să recepţionăm tehnic această lucrare. Pentru a putea deschide uşile acestui ambulatoriu către sătmăreni avem de finalizat câteva elemente importante. Am aprobat procedura de scoatere a licitaţiei unui spaţiu pentru a putea aduce aparatură de ultimă oră. Sunt condiţii cu adevărat la nivel european”, a declarat Adrian Ştef.

Policlinica va fi deschisă pentru pacienţi de abia în aprilie 2014, după va fi dotată cu mobilier şi aparatură medicală. Lucrările de modernizare au început în 6 martie 2012 iar de-a lungul timpului au fost necesare noi lucrări la structura de rezistență, termenul final fiind depășit cu 159 de zile.

“Până la finalul acestui mandat, în acest ciclu, vom putea finaliza investiţiile în infrastructură”, a spus Adrian Ștef.

Vicepreședintele Mircea Govor a spus că mobilierul și aparatura medicală, care include computer tomograf și RMN, vor fi noi, de ultimă generație iar curățenia va fi ca în occident. Govor a anunțat că în noua policlinică nu vor fi cabinete private, ci doar medicii care lucrează în spital..

La rândul său, vicepreședintele Rudolf Riedl a spus că acum, după renovare, clădirea nici nu seamănă cu ce era Policlinica Veche.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 6, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.