UDMR Satu Mare s-a sesizat în urma anunțului discriminatoriu dntr-un cotidian sătmărean

În urma unei petiții cetățenești privind un anunț apărut într-un ziar din județul Satu Mare, Serviciul pentru apărarea drepturilor minoritare „Mikó Imre” din cadrul UDMR – organizația județeană Satu Mare a formulat o plângere în atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Textul anunțului este clar discriminatoriu și ofensiv față de comunitatea maghiară locală, motiv pentru care Uniunea solicită o soluție justă din partea autorității competente.

mn_1383834474diszkrim_fo

Anunțul din speță se referă la un loc de muncă vacant, condiționat de apartenența națională a candidaților în sensul că angajatorul nu primește persoane de „naționalitate maghiară”. Această condiție este cu atât mai supărătoare cu cât o comunitate precum cea din județul Satu Mare nu este deloc homogenă, o treime din populație fiind maghiari.

„În cursul zilei de astăzi am atras atenția ziarului care a publicat anunțul în legătură cu aspectul problematic al textului și am solicitat datele angajatorului în vederea depunerii unei plângeri împotriva lui.” – a declarat Szabolcs Nagy, președintele executiv al UDMR – organizația județeană Satu Mare.

„Cazurile de acest gen trebuie soluționate din timp și tocmai aceasta este misiunea Serviciului pentru apărarea drepturilor minoritare „Mikó Imre” din cadrul UDMR. Am înaintat petiția către autoritatea de specialitate pentru că este important ca nimeni să nu fie marginalizată în patria sa, din cauza apartenenței naționale. Dorim să atragem atenția tuturor asupra faptului că vom proceda la fel în orice alt caz similar, cu sprijinul sătmărenilor.” – a afirmat Csaba Pataki, președintele UDMR – organizația județeană Satu Mare, consemnatarul plângerii privind anunțul din speță.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 7, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.