Duminică are loc un marș împotriva pedofiliei și agresării sexuale a minorilor

Două sătmărence, Andreea Demeter şi Edita Enciu, au iniţiat un proiect de campanie împotriva pedofiliei, după cazul Vivien Dragoş, violată şi ucisă de concubinul surorii sale, prima acţiune urmând să fie organizată duminică.

campanie-pedofilie-dimona-sandulescu-andreea-demeter-1Pentru ca planul să se deruleze în bune condiţii organizatoarele au lansat invitaţia de a fi parteneri mai multor instituţii şi autorităţilor locale, însă deocamdată doar Poliţia a răspuns pozitiv. De menţionat este faptul că nici Direcţia pentru Protecţia Copilului şi nici Inspectoratul Şcolar Judeţean nu a trimis niciun reprezentant la conferinţa de presă prin care s-a anunţat primul eveniment al campaniei.

Sătmăreanca Andreea Demeter, a explicat că proiectul “Informare, prevenire şi combatere împotriva abuzurilor sexuale şi pedofiliei” vine după nefericitul caz al fetiței Vivien Dragoş, de numai 10 ani violată şi ucisă de concubinul surorii sale. Sora lui Vivien, la doar 17 ani, este însărcinată cu al treilea copil și nimeni nu a luat nicio măsură.

“Acest proiect a pornit de la cazul Vivi. Noi am deschis o pagină <Stop pedofiliei din Satu Mare> pe o reţea de socializare iar după câteva zile am fost contactaţi  de nişte părinţi care se confruntă cu această problemă. Mesajul pe care vrem să-l transmitem este că nu putem fi indiferenţi. Sunt mult prea multe cazuri deja în oraşul nostru, nu putem să stăm la o parte. Dacă totul decurge normal acest proiect se va derula pe o perioadă de un an. Vom începe cu un marş iar în ianuarie este programată prima acţiune în sine, când vom ajunge în toate şcolile, grădiniţele şi liceele“, a declarat Andreea Demeter.

Primul marş va avea  loc duminică, 10 noiembrie, în Centrul Vechi al municipiului Satu Mare, de la ora 18:00, cu pornire din faţa Prefecturii.

INVITATIE MARS PENTRU DUMINICA

Singura instituţie care a răspuns pozitiv acestei invitaţii a fost Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, inspectorul Simona Săndulescu anunţând că va fi partener în această campanie.

“Este foarte important să fie sesizate asemenea infracţiuni, să observăm când un adult încearcă prin diverse mijloace să abordeze un adult, având în vedere faptul că ei sunt lipsiţi de apărare. Poliţia va deveni partener în acest proiect, vom merge în şcoli, grădiniţe, vom discuta cu părinţii pentru a-şi conştientiza asupra importanţei prevenirii. În primele nouă luni ale anului 2013 au fost 29 de cazuri de act sexual cu minor constatate. Este o cifră mare pentru că este vorba de copii, lipsiţi de apărare“, a spus Simona Săndulescu.


Indiferenta societatii se datoreaza in primul rand acceptarii agresiunii impotriva copiilor ca pe un fapt minor, atat de catre publicul larg, cat si de institutiile care ar trebui sa intervina. Prejudecatile despre agresiunile sexuale cu minori, sunt direct responsabile si de aceasta indiferenta. 

Agresiunea sexuala cu minori si pedofilia, sunt încă un subiect tabu în România. Copiilor dar uneori si parintilor le este frica să vorbească despre coşmarul pe care îl trăiesc in acele momente. Este momentul ca NOI, sa facem primul pas in combaterea acestui fenomen.

Marsul va avea loc duminica, 10.11.2013, orele 18.00 -20.00. Pornirea va avea loc de pe platoul din fata Magazinului Somesul. Marsul se va desfasura pe trotuarul din sensul giratoriu. De asemenea vor fi aprinse candele in fata Prefecturii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 7, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.