Ședință de informare privind stadiul de inventariere a terenurilor conform Legii nr. 165/2013

La iniţiativa prefectului Eugeniu Avram, în data de 7 noiembrie, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc o şedinţă de informare privind stadiul de inventariere a terenurilor conform Legii nr. 165/2013, precum şi a problemelor cu care se confruntă unităţile administrativ – teritoriale din judeţul Satu Mare în activitatea de inventariere.

sedinta.l165

Şedinţa a fost condusă de şeful Serviciului Juridic şi Contencios Administrativ din cadrul Instituţiei Prefectului, juristul Cosmin Dorle, la şedinţă fiind invitaţi să participe preşedinţii şi specialiştii în măsurători topografice din cadrul comisiilor locale pentru inventarierea terenurilor în baza Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Cu această ocazie, au fost identificate o serie de probleme cu care se confruntă specialiştii în măsurători topografice, toţi membrii prezenţi fiind atenţionaţi privind respectarea perioadei prevăzută de lege pentru finalizarea inventarierii terenurilor conform Legii nr. 165/2013, pentru unele dintre comisii fiind stabilită obligaţia de a raporta săptămânal stadiul inventarierii.

Totodată, s-a subliniat faptul că acele comisii care nu vor finaliza la timp inventarierea terenurilor vor fi pasibile de amendă conform prevederilor legale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 7, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.