Partidul Mișcarea Populară și Forța Civică vor fuziona pentru a propune românilor o guvernare eficientă, responsabilă și cinstită

Miercuri, 12 noiembrie, orele 13.00, la sediul Partidului Mișcarea Populară, a avut loc o conferință de presă. Au participat Dr. Laura Bota – președintele PMP Satu Mare, Dr. Romeo Pop – secretarul General PMP Satu Mare și Simona Dărăban – președintele Organizației de Femei PMP Satu Mare.

DSCN0698Pentru început Dr. Laura Bota a prezentat concluziile principale de la Colegiul Național al PMP, care a avut loc la Brașov, în perioada 8-11 noiembrie 2013. Aici s-a discutat despre viitoarele acțiuni ale PMP, dar și despre textul Acordului politic, care va pune bazele fuziunii dintre PMP și Forța Civică.

Dr. Laura Bota a transmis opiniei publice din Satu Mare, punctele din acordul menționat. Partidul Mișcarea Populară și Forța Civică sunt conștiente că românii își doresc o guvernare eficientă, responsabilă și cinstită, opusul guvernării USL.

PMP și FC sunt convinse că fragmentarea dreptei în România este temporară,  datorată unei lipse de voință politică în ceea ce privește unificarea. Din nefericire, datorită unor orgolii mărunte, dreapta românească este astăzi divizată, însă semnalul pe care îl dă PMP și FC este de unitate în acțiune, unitate în determinare, unitate în tot ceea ce înseamnă șansele pe care România trebuia să le aibă. Nu este nici un secret că Mișcarea Populară este un proiect politic care urmărește o linie consacrată de către președintele Traian Băsescu, un proiect al oamenilor curajoși, al oamenilor care știu ce vor să facă,  al oamenilor care sunt implicați total.

Partidul Mișcarea Populară are atuul tinereții și atuul credibilității și va putea fi partenerul cel mai credibil al acestul popor. Președintele Traian Băsescu și-a exprimat ferm poziția că după terminarea mandatului se alătură Mișcării Populare.

Partidul Mișcarea Populară și Forța Civică au decis să fuzioneze, drept pentru care cei doi președinți, Eugen Tomac – PMP și Mihai Răzvan Ungureanu – FC, au semnat un protocol, cu următoarele obiective:

  • Elaborarea unui calendar de fuziune și a unui program politic de dreapta curajos, pentru modernizarea la standarde europene a României;
  • Stabilirea unui for de coordonare la nivel național, cu drept de decizie asupra etapelor tehnice pentru constituirea fuziunii, precum și unificarea acțiunilor și mesajelor la nivel local, ale celor două formațiuni;
  • Participarea la alegeri europarlamentare cu o listă unică de candidați și susținerea unui candidat unic la alegerile pentru Președinția României. Reprezentații celor două partide au lansat un apel la unitate pentru toate partidele de dreapta, indiferent de mărime lor.

Într-un interval de timp de aproximativ o lună, se va trece la fuziunea efectivă a celor două partide, cunoașterea colegilor din teritoriu, adică pașii pe care-i vor parcurge cele două partide.  Este începutul constituirii unui pol de dreapta, care să reprezinte pentru români alternativa la o guvernare dezastruoasă și iresponsabilă: miniștrii și parlamentari penal, privatizări eșuate și amânate, taxe și impozite suplimentare, iar în plan european, amânarea intrării în spațiul Schengen.

Dr. Romeo Pop, Secretarul General al Partidului Mișcarea Populară Satu Mare, a informat că la data prezentă partidul are deja 116 sedii la nivel național, în municipii, orașe și comune. Partidul se află în plină expansiune. Practic, nu există zi a săptămânii, în care conducerea partidului să nu inaugureze un nou sediu. În județul Satu Mare, pe lângă sediile din Satu Mare și Negrești-Oaș se vor inaugura și sediile din Carei și Tășnad.

Dr. Romeo Pop a precizat că partidul are structuri bine definite la nivel de conducere județean, municipal, organizațiile de femei, tineret și seniori. Sunt discuții și tratative cu privire la formarea de birouri de conducere locale la nivel comunal. Partidul este conștient că timpul este inamicul numărul 1 și nu USL, și știind că așteptarea este perdantă, partidul acționează în fiecare zi în teritoriu, fiindcă ,,dorim să obținem rezultate cât mai bune la alegerile europarlamentare – primul nostru examen” – a precizat Dr. Romeo Pop. Politica viitoare de alianțe o vor decide conducătorii de la nivel central ai PMP. Această politică de alianțe se va baza pe respect reciproc și pe promovarea valorilor autentice de dreapta.

Vă asigur – a spus în încheiere Dr. Romeo Pop – că în relația cu dumneavoastră vom folosi întotdeauna un ton pozitiv și realist, vom face doar promisiuni realizabile, vom aduce doar argumente faptice, nu speculative”.

Din partea Organizației de Femei PMP Satu Mare, a luat cuvântul președinta organizației Simona Dărăban, care a dat informații despre prima ședință a Organizației de Femei din Partidul Mișcarea Populară, care a avut loc sâmbătă 9 noiembrie 2013 la Brașov. Reprezentantele Organizației din țară au stabilit cu această ocazie viziunea de acțiune a Organizației de Femei.

Cetățenii așteaptă acțiuni de calitate. Forța Organizației de Femei constă în abilitatea de a comunica specific pe teme concrete, atacate punctual și bine argumentate, teme mari de acțiune, cu impact major. La nivel european, din 2000, femeile care lucrează, au ocupat trei sferturi din milioanele de locuri de muncă nou create. Fetele au rezultate mai bune decât băieții la școală, iar femeile câștigă cu 17 la sută mai puțin decât bărbații. Ele rămân în minoritate în funcțiile de decizie politică și în cele de conducere. “ Este responsabilitatea noastă să redăm femeii respectul pe care îl merită în societate și în viața politică”- a declarat la Brașov Ruxandra Dragomir, Președintele Organizației de Femei.

Colegiul Director a decis să se implice activ în promovarea femeilor în activitățile politice ale PMP. Se dorește încurajarea și sprijinirea membrilor femei, de a juca un rol activ în toate activitățile PMP.

Ca domenii prioritare de acțiune, Organizația de Femei trebuie să fie conectată la valorile și principiile de acțiune ale PMP. Prioritare ca teme de implicare vor fi domeniile în care femeile sunt recunoscute în societate, precum: familie, viața sănătoasă, educație, antreprenoriat-sprijinirea inițiativelor antreprenoriale ale femeilor, concilierea vieții personale ce cea profesională, sănătate, violența domestică, traficul de ființe umane, copii, mediu.

Simona Dărăban a precizat că ,,bărbații ar trebui să ne asculte mai mult când le vorbim. Nu de puține ori, vocile noastre sunt înăbușite de cele ale bărbaților, dar nu e normal să fie așa”. Femeile au nevoie de voci ferme care să-i reprezinte. În viața politică – a spus Simona Dărăban –ea practică înainte de toate, politica bunului simț”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 14, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Partidul Mișcarea Populară și Forța Civică vor fuziona pentru a propune românilor o guvernare eficientă, responsabilă și cinstită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.