S-a deschis expoziția „Ceramica de ieri și azi” la Muzeul Județean de Istorie

La Muzeul Județean de Istorie s-a deschis miercuri, 13 noiembrie, o inedită expoziție de ceramică și demonstrații pe viu privind producerea obiectelor de ceramică.

La acest eveniment a participat primarul municipiului Satu Mare dr. Dorel Coica, viceprimarul dr. Radu Roca, directorul Muzeului Județean dr. Liviu Marta, șefa secției de etnografie și artă  Mara Lobonț-Pușcaș, și restauratoarea Adela Dobrescu. Primarul Dorel Coica a propmis că va susține proiectul înființării ,,Casei Meșteșugarilor” unde olăritul va avea sediu și spații pentru activitățile specifice.

Obiectele expuse aparțin colecției Muzeului Județean și Centrului de ceramică din Vama, renumitului olar Istvanfi Geza cât și artiștilor Gheorghe Rusu din Medieșu Aurit și tânărului olar Babi Varga. Mara Lobonța Pușcaș a declarat că scopul acestei inițiative a fost de a aduna în același spațiu oamenii care sunt cu adevărat interesați de acest meșteșug. Expoziția ocupă două săli. În prima sală se pot vedea obiecte din ceramică veche. Multe din piesele expuse aici fac parte din tezaurul României. În sala a doua se află obiectele contemporane, ceramica de azi. Expoziția este deschisă pe o perioadă nedeterminată.

Galerie foto:

DSCN0719 DSCN0721

DSCN0719

DSCN0717

DSCN0716

DSCN0714

DSCN0713

DSCN0711

DSCN0709

DSCN0708

DSCN0707

DSCN0706

DSCN0705

DSCN0704

DSCN0703

DSCN0702

 

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 14, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.