Vinurile de producţie locală vor apărea sub indicaţia geografică de Dealurile Sătmarului

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate joi, 14 noiembrie, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef a declarat că au început discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi ai producătorilor de vin din judeţ în vederea înfiinţării zonei de indicaţie geografică „Dealurile Sătmarului”.

Foto-vita-de-vie„În prezent, indicaţia geografică este haotică, în funcţie de o arondare pe care a făcut-o mai demult Ministerul Agriculturii. Facem acum demersuri la Ministerul Agriculturii ca să avem sub indicaţia geografică Dealurile Sătmarului, pentru ca vinurile noastre să nu fie sub indicaţia: Dealurile Crişanei sau Dealurile Sălajului, aşa cum este în momentul de faţă.

E aiurea să fie Halmeu de Crişana sau Oraşu Nou de Sălaj. De asemenea, vrem înfiinţarea unei podgorii la nivelul judeţului Satu Mare” a declarat Ştef.

Potrivit preşedintelui CJ Satu Mare, în prezent în judeţ sunt peste 1.000 de hectare cultivate cu viţă-de-vie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 15, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.