Tineretul Democrat Liberal Satu Mare susține protestele elevilor și studenților

TDL Satu Mare susține protestele începute ieri de catre elevi si studenti și critică reacția ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie. Modul în care a reacționat ministrul Educației Naționale este semnul că actuala guvernare nu ia în seamă revendicările elevilor si studentilor și rămâne nepăsătoare în fața prăbușirii treptate a sistemului de educație slab finanțat. Tăcerea politicienilor aflați astăzi în funcții de decizie publică indică, de asemenea, dezinteres vizavi de strigătul celor care beneficiază direct de sistemul de învățământ.

images"Cerem Guvernului să își respecte propriile asumări și angajamantele făcute și să trateze corespunzător învăţământul naţional. Un buget insuficient conduce la rezultate negative ale educației, care afectează studenții și universitățile, elevii și profesorii din sistemul preuniversitar. Rezultatele dezamăgitoare ale celor două examene importante în viața unui tânăr (Bacalaureatul și Evaluarea Națională) sunt, într-o măsură semnificativă, efectele negative ale subfinanțării.

Totodată, reamintim că TDL a proiectat o strategie naţională pentru combaterea şomajului, în care educaţia este privită ca o adevărată prioritate națională. În acest scop, toate organizațiile din țară ale Tineretului Democrat Liberal au strâns semnături pentru alocarea unui procent minim de 5% pentru educație și 1% pentru cercetare, alocare ce se dorea consfinţită prin Constituţie. Considerăm că acest demers ar însemna un prim pas spre accesul neîngrădit la educaţie de calitate până la absolvirea liceului şi stimularea elevilor către învățare spre a obține performanţă.

Dupa cum putem observa, nepasarea a guvernului se transmite si guvernarii locale USL, care in continuare,  ignora tinerii. România are şansa de a-şi creşte competitivitatea doar investind inteligent în educaţie şi cercetare. Succesul în educaţie stă la baza progresului tehnologic şi al dezvoltării economice.

Presedinte TDL Satu Mare

     Adrian Cozma                             

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 15, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.