11 șoferi au rămas ieri fără permis

Trei şoferi sunt anchetaţi de poliţiştii rutieri pentru comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, şi anume conducere fără permis ori a unui autovehicul neînmatriculat. De asemenea 11 conducători auto au rămas fără permisele de conducere, în urma încălcării regulilor în trafic sau pentru conducere sub influența alcoolului. 

masina-politieEste cazul unui tânăr de 28 de ani, Dorel P., din Medieş Râturi, care a urcat la volan deşi avea permisul de conducere reţinut de poliţişti pentru comiterea unei alte infracţiuni la regimul circulaţiei. Şoferul a fost însă depistat în trafic de echipajele rutiere din Negreşti Oaş, în localitatea Vama, pe DN 19, fiind cercetat penal pentru conducere fără permis.

Pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni este anchetat şi Attila J., de 41 de ani, din Botiz, care a condus un moped pe Strada Traian Vuia din municipiu, fără a poseda permis de conducere de nicio categorie. Adrian C., de 21 de ani, din Satu Mare, a fost oprit de echipajele rutiere pe Strada Aurora din municipiu, ieri, după ora 21.00, poliţiştii constatând că numerele de înmatriculare ale autoturismului condus de tânăr aveau valabilitatea expirată. Şi în acest caz s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

12 şoferi au fost sancţionaţi ieri pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, iar alţi 11 au rămas fără permise, fiindu-le suspendată exercitarea dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice. În contextul acţiunilor derulate de poliţiştii rutieri, cei 11 conducători auto au fost depistaţi încălcând regulile de acordare a priorităţii pietonilor angajaţi regulamentar în traversare ori conducând după ce au consumat alcool. În cazul celor doi sătmăreni cărora le-a fost suspendat permisul pentru conducere cu alcool, etilotestul a relevat concentraţii de 1,25 şi 1,36 mg/l alcool pur în aer expirat.

În acţiunile de supraveghere şi control al traficului, poliţiştii Biroului Rutier au urmărit în mod prioritar în cursul zilei trecute disciplinarea şi sancţionarea pietonilor, bicicliştilor şi a căruţaşilor, numai în municipiu fiind constatate şi amendate 117 abateri comise de aceste categorii de participanţi la trafic.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 7, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.