Corina Petrescu își lansează cel mai recent volum de versuri la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană Satu Mare va găzdui joi, 21 noiembrie 2013, cu începere de la orele 15.00, la Sala de lectură "Gheorghe Bulgăr", lansarea celui mai recent volum de versuri ce poartă semnătura Corinei Petrescu, "Trei Lacrimi. Povara Amintirilor ce vor veni".

Invitatie corina petrescu

Evenimentul editorial se va derula în prezența autoarei, în organizarea Asociației Scriitorilor de Nord-Vest Satu Mare. Volumul a văzut lumina tiparului la Editura Citadela în cursul acestui an și va fi prezentat de Felician Pop, Voicu D. Rusu, Robert László, Ion Bala și Aurel Pop. La eveniment sunt invitați să participe toți iubitorii de literatură și poezie.

Poeta, traducătoarea și profesoara Cornelia Bălan Pop, cunoscută și sub pseudonimul literar Corina Petrescu, s-a născut la 10 martie 1955, în municipiul Dej, județul Cluj. La vârsta de 25 de ani (1980) a absolvit Facultatea de Filologie, secția franceză-română din cadrul Universității "Babeș-Bolyai".

De-a lungul carierei sale, Corina Petrescu a semnat nenumărate articole în presa locală și a colaborat cu prestigioase reviste literare din țară și străinătate.

În anul 2001 apare primul volum ce-i poartă semnătura, intitulat "Pentru că tu exiști", urmat de volumul "Creion", în 2009. În perioada 2003-2011 publică în antologiile colective "Cuvinte din Nord", "Freamăt de timp – Ce enigmatică ești, femeie!", "Poesis autumnal" și "Primăveri interioere".

Activitatea sa literară și de traducătoare a fost recompensată cu numeroase premii, fiind pe podiumul Festivalului Internațional "Lucian Blaga" din Alba Iulia și Sebeș, la secțiunile Creație și Traducere, în perioada 2007-2013.

În cadrul evenimentului Anul Editorial Sătmărean, a fost premiată pentru activitatea sa literară și de traducător, la edițiile din anii 2007, 2008 și 2009.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 20, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.