Potrivit tradiției vikinge, pe 22 februarie 2014 vine Apocalipsa vikingă

La un an de la data când mayaşii preziseseră sfârşitul Lumii, iată că o nouă Apocalipsă, de astă dată conformă cu tradiţia vikingă, ne este anunţată de experţii nordici. Conform acestora,  data de 22 februarie 2014 este ziua fatidică, Ragnarok, în care lumea se va încheia.

thor_the_dark_world_wide_image_19941400Un corn a început să sune de pe un acoperiş din New York, punctând numărătoarea inversă a zilelor care au mai rămas. Cornul a aparţinut zeului nordic Heimdallr, divinitate considerată drept un mesager divin ce prevesteşte oamenilor soarta iminentă.

Mitologia nordică spune că la acel moment, o serie de evenimente majore, inclusiv o mare bătălie va avea loc. Lupta se va încheia cu moartea unor figuri centrale ale zeităţilor nordice, inclusiv zeii Odin, Thor, Freyr, Heimdall şi Loki. Dezastrele naturale se vor succeda unul după altul, iar la final, lumea se va scufunda sub ape.

Apoi, un nou pământ va răsări, verde, frumos şi îmbelşugat. Lupul Skoll, care a înghiţit-o pe Sunna, va da naştere unei fecioare la fel de frumoase ca zeiţa. Aceasta va continua drumul pe care l-a urmat Sunna pe cer. Astfel, un nou soare va răsări. Doar câţiva zei vor mai supravieţui catastrofei. Dintre oameni, doi vor mai trăi, Lif şi Lifthrasil. Ei vor deveni sorgintea unei noi umanităţi, care va venera un nou panteon de zei, total schimbaţi şi condus de Baldur.

Experţii de la Centrul Jorvik Viking din New York spun că această dată coincide cu zilele de sfârşit ale celui  de al 30-lea Festival al Vikingilor care se desfăşoară în acelaşi oraş. Danielle Daglan, director al festivalului a declarat: "Ragnarok este un punct de reper suprem în mitologia vikingilor, atunci când zeii mor. Este un moment care nu trebuie subestimat."

Şi iată că după ce în ultimii doi ani am tot avut predicţii care de care mai catastrofale, nici acum nu avem pace. E drept că puternicul iz de marketing al festivalului ce va avea loc la New York se simte de la o poştă, dar unde e să prindă, va prinde. 

privireinviitor.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 20, 2013. Filed under Mistere. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.