MAE: Centru unic de contact şi suport pentru românii din străinătate, disponibil din iunie 2014

Românii din străinătate vor putea să acceseze la orice oră, începând din iunie 2014, un centru unic de contact şi suport, proiectul lansat, joi, de Ministerul Afacerilor Externe fiind cofinanţat din fonduri europene.

ministerul-afacerilor-externe-2Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Sorin Moise, a precizat, la conferinţa de lansare a proiectului "Centru de contact şi suport al cetăţenilor români din străinătate", că acesta este cofinanţat 85% din Fondul Social European, prin programul operaţional Dezvoltarea capacităţii administrative 2007-2013, Axa prioritară II "Îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei furnizării serviciilor publice".

Potrivit acestuia, proiectul va costa peste 17.600.000 de lei fără TVA, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fonduri Sociale este de peste 14.900.000 de lei, suma suportată de la bugetul de stat fiind de circa 2.600.000 de lei.

Moise a mai spus că proiectul este în curs de implementare – a început în luna septembrie şi va fi finalizat cel târziu în luna iunie 2014.

MAE doreşte implementarea unui Sistem Informatic Integrat de tip "Contact Center", care va permite preluarea într-un mod unitar a cererilor cetăţenilor pe diverse canale de comunicare: telefon, web, mail, instant messaging.

Cazurile preluate pe diversele canale de comunicare vor fi clasificate iar petenţii vor putea primi informaţii specifice în cadrul site-ului centrului de contact sau prin transmiterea de mesaje automate de răspuns, pe email sau telefon, la cazurile semnalate, acolo unde este posibil.

Prin "Call Center" se va pune la dispoziţie un punct de acces unitar apelabil prin numere de telefon locale sau internaţionale, care va fi disponibil non-stop, unde apelanţii vor primi asistenţă telefonică specializată pe comunităţi şi limbă.

De acest proiect ar urma să beneficieze cele trei milioane de cetăţeni români care şi-au stabilit domiciliul ori se află temporar în străinătate, precum şi unui număr de minimum 500 de lucrători din cadrul MAE, consuli şi funcţionari consulari care vor utiliza platforma implementată.

Printre obiectivele acestui proiect se numără îmbunătăţirea informării cetăţenilor români privind drepturile şi obligaţiile pe care le au într-o ţară străină, facilitarea accesului în timp util la informaţii cu caracter consular, îmbunătăţirea serviciilor consulare adresate cetăţenilor români aflaţi în străinătate.

Prin acest proiect se vizează creşterea vitezei de răspuns la solicitările primite de la cetăţeni, prioritizarea problemelor semnalate şi realizarea unei baze de date centralizate cu soluţiile propuse de personalul consular pe diferite problematici.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 21, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

3 Responses to MAE: Centru unic de contact şi suport pentru românii din străinătate, disponibil din iunie 2014

 1. actualitateasm.ro este un site interesant. iti promova gratuit pe http://anunturi-din-romania.webs.com/

 2. Cel mai bun articol despre MAE: Centru unic de contact
  şi suport pentru românii din străinătate, disponibil
  din iunie 2014 pe care l-am citit Ora Exacta pana acum!

 3. Ajofm Brasov Locuri De Munca din Romania. Cauta locuri de munca perfect pentru
  tine, Castiga salariul visat cu Locuri De
  Munca Giurgiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.