Coreea de Nord ameninţă Seulul cu o mare de foc, la trei ani de la bombardarea Insulei Yeonpyeong

Coreea de Nord a marcat vineri trei ani de la bombardarea unei insule sud-coreene situate în apropierea frontierei maritime dintre cei doi vecini, ameninţând cu transformarea Casei Albastre, sediului preşedinţiei sud-coreene, la Seul, într-o "mare de foc".

oficial-de-la-seul-coreea-de-nord-incepe-pregatirile-pentru-un-nou-test-nuclear-88641Armata sud-coreeană a lansat, în schimb, manevre militare navale, terestre şi aeriene în zona Insulei Yeonpyeong, unde patru sud-coreeni – doi militari şi doi civili – au fost ucişi de obuze nord-coreene pe 23 noiembrie 2010.

"În urmă cu trei ani, un botez al focului ca represalii s-a limitat la Yeonpyeong, dar data viitoare Casa Albastră (numele palatului prezidenţial sud-coreean) şi toate cartierele generale ale acestui regim de marionete vor fi vizate", a afirmat armata nord-coreeană într-un comunicat.

"Dacă Sudul continuă să ne provoace, marea de foc de la Yeonpyeong va deveni o mare de foc la Casa Albastră", a adăugat armata.

 

Coreea de Nord ameninţă în mod regulat Coreea de Sud cu "o ploaie de foc" sau alte calamităţi, mai ales atunci când Seulul efectuează manevre militare.

Ameninţările sunt rareori urmate de fapte, însă, în urmă cu trei ani, regimul nord-coreean a replicat unor exerciţii militare efectuate în apropierea frontierei maritime, apreciind că aceste manevre se desfăşurau în apele sale.

Phenianul a tras obuze către Insula Yeonpyeong, una dintre confruntările cele mai grave dintre cei doi vecini şi inamici de la Războiul Coreei (1950-1953).

De la acest atac, insula, situată la aproximativ 12 kilometri de coastele nord-coreene, şi-a consolidat apărarea, iar numărul militarilor care patrulează a crescut. Pe insulă se află elicoptere, rachete şi radare antiaeriene.

Linia de demarcaţie maritimă, trasată în 1953 de forţele ONU conduse de către Statele Unite, nu este recunoscută de Phanian.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 22, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.