Dr. Laura Bota: Sistemul de sănătate publică intră în moarte clinică!

Cu puțin timp în urmă am atras atenția asupra repercursiunilor pe care le vor avea politicile iresponsabile ale Guvernului Ponta asupra sistemului național de sănătate. Am spus atunci că intrarea sistemului în colaps este iminentă. Îmi pare rău că am avut dreptate! Nepăsarea Guvernului față de sistemul de sănătate publică, din păcate își arată efectele mai repede decât s-a anticipat! 

downloadIată că in acest moment suntem în fața primelor simptome ale acestei come  produse de acest guvern iresponsabil care cu puțin timp în urmă a scos în stradă peste 10.000 de medici. Acum s-a produs colapsul. Medicii sunt obligați să intre în grevă de avertisment! Lăsată netratată coma poate fi fatală!

Medicii români intră luni, 25 noiembrie în grevă de avertisment, deoarece sunt nemulțumiți de salariile mici. Medicii avertizează ca protestul va avea loc între orele 8.00 și 10.00 dimineața. Susțin acestă grevă a cadrelor sanitare pentru că ei trebuie să beneficieze de o legislație care să garanteze independența profesională a celor care lucrează în sistemul public și privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, dar și apărarea demnitații și renunțarea la denigrarea profesioniștilor de către autorități.

În acest moment nimeni nu vorbește despre suprafinanțarea sănătății care ascunde costuri uriașe și direcționări nejustificate de bunuri și fonduri către feudele baronilor din sănătate, în timp ce subfinanțarea este valabilă doar pentru pacienți când vin la spital, aduc de acasă materiale sanitare și medicamente.

În sănătate furatul ucide, pentru că în vârful pixului baronilor sănătății stau deciziile cu care se amână aplicărea ghidurilor și protocoalelor clinice, definirea corectă a pachetului de servicii medicale de bază, introducerea cardului de sănătate, se aprobă suprafinanțarea păguboasă a programelor naționale de sănătate, stabilirea medicamentelor de pe lista de compensate şi utilizarea lor, finanțarea nejustificatată a hemodializei în detrimentul transplantului de rinichi, externalizarea nejustificată a laboratoarelor din spitale și multe altele.

Acestă suprafinanțare este valabilă doar pentru baronii sănătății, care își construiesc feude, bazate pe sănătatea și moartea pacienților, iar mai nou folosesc banii contribuabililor pentru călătorii în jurul lumii, în cele mai exotice țări, în scopul unor așa zise școlarizări.

Subfinanțarea reprezintă astăzi singura temă majoră a Sănătății, doar că orice majorare a fondurilor alocate acesteia va respecta aceiași logică a deturnării fondurilor de la pacient către statul obez și către risipitorii din sănătate. Pentru ca alocarea de fonduri suplimentare sănătății să nu reprezinte o împovărare a cetățenilor cu noi taxe și impozite, orice alocare suplimentară de fonduri la sănătate trebuie aprobată numai împreună cu măsuri care opresc deturnarea lor.

Guvernul Ponta și ministerul sănătății condus de Nicolăescu-Arafat nu au astfel de preocupări în privința stopării deturnării banilor pacienților. În consecință, orice alocări noi de fonduri către sănătăte se vor realiza ca și până acum prin creșterea taxelor și impozitelor, fiind deturnate în același mod, către statul obez și baronii sănătății.

Secretar regional PMP 
Președinte PMP Satu Mare 
Dr. Laura Diana BOTA

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 25, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.