Sătmărenii interesați pot lua acasă de Crăciun copii din centrele de plasament

În perioada 2 decembrie – 20 decembrie, sătmărenii interesaţi pot solicita Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare (DGASPC), învoirea unui copil aflat într-un Centru de plasament, pentru ca acesta să petreacă Crăciunul în familia dumneavoastră.

centru_plasament_b_95341000Pentru a obţine această învoire, sătmărenii interesaţi vor trebui să depună o cerere la sediul D.G.A.S.P.C., situat pe str. Corvinilor nr. 18, între orele 9:00 – 15:00, în perioada mai sus menţionată.

După depunerea acestei cereri de evaluare, în vederea obţinerii acordului privind învoirea unui copil aflat în evidenţa D.G.A.S.P.C. (cererea tip  se află la sediul instituţiei), specialiştii în domeniul asistenţei sociale vor veni acasă la dvs. pentru a evalua situaţia familială. De asememea, specialiştii D.G.A.S.P.C. Satu Mare vă vor recomanda copilul, care se va putea bucura de o minivacanţă de Crăciun în familia dumneavoastră.

Această acţiune umanitară se desfăşoară în cadrul campaniei „IA-MĂ ACASĂ DE CRĂCIUN”, organizată de Televiziunea Română în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi a Persoanelor Vârstnice. Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza publicul larg faţă de problematica tuturor copiilor aflaţi în sistemul de protecţie specială, prin oferirea posibilităţii unor copii, aflaţi în instituţiile de tip rezidenţial, de a sărbători Crăciunul în mijlocul unei familii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 26, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Sătmărenii interesați pot lua acasă de Crăciun copii din centrele de plasament

  1. Nu sunt deloc de acord cu asa ceva. Un copil nu este un animal de companie aflat intr-un adapost pe care sa il iei 2 zile si sa il duci inapoi. Luam 2 copii si ceilalti ce fac? E ca si cum ai manca un mar in fata a 5 copii si i-ai da doar unuia dintre ei. Te doare sufletul sa stii ce necajiti sunt. Ar trebui ca adoptiile sa se poata face repede si decent, ar fi obligatoriu ca banii cheltuiti de guvernanti pentru propriile lor interese sa mearga la aceste Centre de plasament. Repet, nu doresc sa iau un copil doar pentru motivul mi s-ar rupe sufletul sa ii spun in ziua urmatoare: stii, trebuie sa te duc inapoi, nu te mai pot tine. Ce ar gandi bietul copil? Ce ar fi in sufletul lui la intoarcerea in orfelinat? Statul de ce nu le asigura excursii si tabere si distractii? Nu merita?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.