Locuitorii din Micro 14 propun transformarea străzilor din cartier în străzi cu sens unic

Primarul Dorel Coica a convocat miercuri, 27 noiembrie, membrii Comisiei de Siguranţa Circulaţiei pentru a pune în discuţie solicitările aflate pe ordinea de zi. S-au dezbătut următoarele:

DSC_0144

1. Conducerea Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” solicită decalarea liniei de transport nr.11 de la ora 14.00 la 14.15  la Staţia Liceul German.  Au fost anexate tabele de la 11 clase cu semnăturile elevilor, respectiv un număr de 75 semnături – aviz favorabil.

2. Poliţia Locală a propus, în urma sesizărilor cetăţenilor şi a cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă privind fluidizarea traficului în zona Pieţei Eroilor Revoluţiei, instituirea sensului unic pe str. Barbu Delavrancea, pe sensul dinspre spital spre str. Luko Bela (anexat adresa Spitalului Judeţean) – aviz favorabil.

3. Biroul Corp Control Comercial a venit cu următoarele propuneri având în vedere solicitarea depusă de mai multe persoane juridice legat de eliberarea unui număr de locuri de parcare pe Bulevardul Traian pe tronsonul dintre str. A. Iancu şi str. Corvinilor, ocupat în prezent în totalitate cu staţia de autobuz respectiv cu staţia de aşteptare taxi, a propus spre analiză următoarele:

– pe respectivul tronson să fie diminuată staţia de aşteptare taxi la 7 locuri în loc de cele 10 existente în prezent, urmând ca celelalte 3 locuri de parcare, respectiv cele imediat după intersecţia cu Str. Avram Iancu, să rămână disponibile pentru societăţile comerciale respectiv pentru clienţii acestora – comisia propune reducerea numărului locurilor de taxi, de la 10 locuri la 5 locuri, urmând să se iniţieze un proiect de hotărâre de consiliu local în acest sens;

– pe tronsonul dintre str. Corvinilor şi B-dul. V. Lucaciu să se amenajeze 3 locuri de parcare ca staţie de aşteptare taxi, respectiv primele 3 locuri după trecerea de pietoni de la intersecţia cu str. Corvinilor – aviz nefavorabil.

4. Un cetăţean din Cartierul Micro 14 a venit cu rugămintea analizării situaţiei parcărilor autovehiculelor pe trotuare în cartier şi a solicitat transformarea străzilor din cartier în străzi cu sens unic, pe modelul celor din Micro 16 – urmează o analiză a circulaţiei în întreg cartierul.

5. D-na Bonta Nicoleta în numele unui număr de 50 cetăţeni a solicitat amenajarea unei treceri de pietoni în dreptul staţiei de microbuse de sub podul Decebal, în partea dreaptă către ştrand precum şi amenajarea unor scări cu balustradă pentru coborârea digului. Motivaţia este faptul că se coboară de pe dig spre staţie şi este pericol de accidente – aviz nefavorabil.

6. ADP a solicitat avizarea amenajării prin aplicarea marcajului rutier şi montarea indicatoarelor pe str. M. Kogălniceau pentru 5 locuri de parcare cu regim de rezervare, aferente Hotelului Astoria – aviz favorabil.

                                                                                                          Diverse:

S-a discutat privind parcarea alternativă pe anumite străzi ale municipiului Satu Mare, în vederea salubrizării – se va institui experimental pe o perioadă limitată pe anumite artere de circulaţie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 27, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.