Silvio Berlusconi a fost exclus din Senatul italian

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost demis din funcţia de senator, relatează Corriere della Sera. Două sute de senatori din cei 321 au votat împotriva lui Berlusconi, care a fost demis practic din funcţia de membru al Senatului.

silvio-berlusconi-1"Sunt întrunite condiţiile pentru invalidarea alegerii lui Berlusconi", a confirmat Pietro Grasso, preşedintele Camerei superioare a Parlamentului italian.

Silvio Berlusconi a declarat că miercuri este "zi de doliu" în Italia, cu puţin timp înaintea votului din Senat pentru excluderea sa. "Văd că este o zi emoţionantă nu doar pentru mine, ci şi pentru voi", le-a spus Berlusconi simpatizanţilor adunaţi în faţa reşedinţei sale din Roma.

"Este o zi de doliu pentru lege, pentru drept, pentru democraţie. Magistratura comunistă a deschis calea acaparării puterii de către forţele de stânga", a explicat Berlusconi. "Niciun lider politic nu a fost supus niciodată persecuţiilor pe care le-am trăit eu", a continuat Berlusconi, precizând că se simte ca în faţa unui "pluton de execuţie".

Berlusconi are de ispăşit un an de închisoare în dosarul Mediaset.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 27, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.