A fost inaugurat drumul de ocolire între DN 19A și DJ 194

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel a inaugurat joi, 26 noiembrie, lucrările la obiectivul de investiţie: Drum de ocolire între DN 19A şi DJ 194”. Proiectantul lucrării este P.F.A BEREGSZASZY iar executantul S.C. Construcţii Drumuri S.A, autorizaţie de construire nr. 403/10.10.2012.

DSC_0173

DSC_0167 (1)

Lucrările au început în data de 22.04.2013, iar finalizarea lucrărilor executate în baza contractului a avut loc în data de 20.11.2013. Valoarea lucrărilor executate în baza contractului 4.216.023,36 lei cu TVA. ScopulConstrucţia unui drum de ocolire a zonei de Nord a oraşului Satu Mare.

Amplasamnetul obiectivului de investiţie „Drum de ocolire între DN 19A şi DJ 194” este în pe raza teritorială administrativă, în intravilan, a Municipiului Satu Mare, între DN 19A ( str. Aurel Vlaicu) şi DJ 194. În continuare până la intersecţia cu DN 19 în localitatea Botiz se va circula pe drumurile judeţene existente.

DSC_0179

Necesitatea acestei investiţiei este dată de faptul că stadiul fizic premergător investiţiei nu permitea realizarea unei legături  între drumul naţional DN 19A şi drumul naţional 19, pe traseul de ocolire actual a municipiului Satu Mare pentru traficul de tranzit dinspre frontiera cu Ungaria (Petea) spre judeţul Maramureş.

Prin modernizarea acestui drum,  pe lângă legătura dintre DN 19A ŞI DJ 194  va avea ca  rezultat dezvoltarea acelei regiuni şi scoaterea traficului de marfă ( greu )  de pe străzile Bariţiu, Lăcrămioarei, Aurel Vlaicu.

DSC_0217

Prin realizarea acestui  drum, în lungime de 2,976 km,   se desfiinţează traficul de tranzit marfă pe străzile Bariţiu, Lăcrimioarei, Aurel Vlaicu din intravilanul municipiului Satu Mare.

Ca şi caracteristici fizice putem spune că acest  drum are o lungime 2,976 m, cu o lăţime a părţii carosabile de 6 m şi cu acostamente la marginea parţii carosabile.

DSC_0245

DSC_0272

S-au turnat 3 straturi de mixturi asfaltice însumând 15 cm pe o fundaţie de 40 cm de piatră spartă şi 20 de cm de balast. Acest sistem rutier a fost astfel proiectat pentru  traficul greu şi foarte greu. S-au montat un număr de 4 podeţe tubulare pentru evacuarea apelor şi un număr de 8 podeţe la intersecţia cu drumurile laterale.   Semnalizarea rutieră s-a efectuat atât transversal cât şi longitudinal, prin marcaje cât şi prin indicatoare de circulaţie.

Calitatea lucrărilor efectuate a fost verificată în permanenţă de dirigintele de şantier, dar şi de reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 28, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.