Marius Georgescu și Tankó Anna, câștigătorii ediției din acest an a concursului MATURUS

Sâmbătă, 30 noiembrie 2013 a avut loc la Carei cea de a 17-a ediție a concursului MATURUS organizat de către Fundaţia Say-Yes. Acest concurs este dedicat elevilor careieni absolvenți ai promoției 2012-2013 și care s-au remarcat prin cunoștințe și activităţi extraşcolare în domeniul culturii și artelor, tineri care au dat dovadă de un talent și o pregătire deosebită, în special în domeniul creației.
 
În acest an nouă elevi au luat parte la concurs, toţi din cadrul Liceului Teoretic Carei. Fiecare concurent a depus o documentație care să ateste activitățile desfășurate, în ordine cronologică, încă din vara acestui an.
 
Concursul a durat peste 8 ore și a constat într-o discuție cu juriul și o probă de abilități practice demonstrate în fața publicului.
 
Pe baza hotărârii juriului, premiaţii acestui an au fost Marius Georgescu (secția română, pentru activitatea lui cinematografică şi muzicală) şi Tankó Anna (secția maghiară, pentru activitatea sa literară şi muzicală). Cei doi tineri au primit o recompensă de 1000-1000  lei, iar ceilalţi participanţi au fost premiaţi cu diplome şi cadouri din partea magazinului Lavender.
 
Membrii juriului din acest an au fost: Kobori Ildikó, filolog, muzician (Viena), dr. Marchut Réka istoric, cercetător la Institutul de Cercetare a Minorităţilor din cadrul Academiei Ştiinţifice Maghiare (Budapesta), Tristan Ranx, scriitor, publicist, jurnalist la Liberation şi Le Monde (Paris), Anca Similar, actriţa Teatrului de Nord, profesoară la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (Satu Mare) și Mircea Câcu, profesor, dirijor, compozitor, director al Palatului Copiilor Satu Mare şi al Casei de Cultură Ardud (Satu Mare).
 
GEO_b1
Tanko_b1
 
 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 2, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.