Ruxandra Dragomir și-a lansat volumul autobiografic intitulat „Tenis și armonie”

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 15.00 la un restaurant din centrul orașului a avut loc lansarea cărții fostei tenismene de succes Ruxandra Dragomir, "Tenis și armonie". La lansare au participat George Vulturescu – directorul Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Național Satu Mare, Gheorghe Toduț – consilierul aceleiași instituții, Laura Bota –  președinta filialei Satu Mare a Partidului Mișcarea Populară, și Simona Dărăban – președinta Organizației de Femei a PMP Satu Mare. "Tenis și armonie” este o lucrare autobiografică, publicată la „Editura Trei”. În această carte Ruxandra Dragomir vorbește atât despre viața personală cât și despre cariera sportivă, care a culminat cu ocuparea locului 15 în ierarhia mondială. Autoarea a fost premiată pentru cartea sa la Gala Nova TV pentru cel mai bun proiect editorial.

DSCN0974Ruxandra Dragomir s-a născut pe 24 octombrie 1972 în Pitești. Între anii 1990-2001 a câștigat 9 turnee de tenis la simplu. În august 1997 a ocupat locul 15 pe lista celor mai buni jucători de tenis din lume, și locul 20 la dublu. În 2009 a fost aleasă ca președinta Clubului Național de Tenis din România. În prezent este președinta organizației de femei a Partidului Mișcarea Populară și în același timp coordonator al organizației acestui partid din județul Argeș de unde este originară.

În prezent conduce fundația "Inimi pentru sport-Ruxandra Dragomir Ilie”, în cadrul căreia a demarat o campanie pentru strângerea de fonduri pentru susținerea celor care au nevoie de ajutor. Este membră în comisia Fed Cup a Federației Internaționale de Tenis și membru al Professional Tennis la Tenis Europe. Cartea prezentată la Satu Mare a fost lansată pentru prima dată la București, în data de 24 octombrie 2013, în ziua în care a împlinit 41 de ani.

George Vulturescu a arătat că sportivii de succes aduc bucurii mari unei țări, cartea Ruxandrei fiind o poveste acoperită de fapte. "Este o carte a performanței, a formării unui caracter, o adevărată pedagogie a sportivității. Este o carte a iubirii și respectului față de familie și sport, este o carte cu virtuți literare, având o privire critică dură asupra încrederii că mâine va fi mai bine, îmbrăcând realitatea cu mult talent literar. Performanța este să știi s-o aștepți și să fii acolo când este momentul”.

DSCN0973Dr. Laura Bota a spus că Ruxandra a reușit să-și pună pe hărtie povestea vieții ei, mulțumindu-i și felicitând-o pentru talentul ei și caracterul de om adevărat care știe să se uite în ochii oamenilor fără reținere. Despre carte au mai vorbit Gheorghe Toduț și Simona Dărăban.

Ruxandra Dragomir.a mulțumit că a fost invitată la Satu Mare, unde a fost primită cu multă căldură. A apreciat faptul că în persoana lui George Vulturescu a găsit un adevărat scriitor care i-a adresat cuvinte frumoase. Cartea este dedicată tatălui ei care a dus-o pentru prima dată la tenis, și familiei sale unde a văzut dragostea adevărată și care a sprijinit-o în cariera sportivă. A îmbrățișat ulterior și viața de familie. "Dumnezeu îmi dă puterea să fiu om bun având credința că atunci când începi un lucru cu plăcere și pasiune rezultă și o carieră de succes”, a declarat Ruxandra Dragomir.

Ruxandra Dragomir a recunoscut că a intrat în politică pentru a schimba ceva. Se mândrește că este româncă și că trăiește în România. "Niciodată nu am fost fanul nimănui, nu am avut un model, în viață nu trebuie să ai modele, modelul trebuie să fii tu”, a precizat ea. Ruxandra Dragomir își dorește o Românie mai bună.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 9, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.