Asociaţia „Angel Dog” Satu Mare organizează un forum stradal despre viaţa şi problemele nevăzătorilor

Asociaţia „Angel Dog” Satu Mare este partener în proiectul „Transmiterea către partenerii de peste graniţe a unor metode de reabilitare a persoanelor cu dizabilităţi vizuale, metode care au fost deja implementate în Ungaria de Nord”, alături de aplicantul maghiar Fundaţia „Búzavirág” şi partenerul ucrainean Asociaţia pentru nevăzători “Dyvosvit”.

168945-caineProiectul a obţinut finanţare nerambursabilă în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră ENPI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina, fiind implementat în perioada 15.04.2012 – 14.03.2014. Obiectivul general al proiectului este transferul unor metode de reabilitare a persoanelor cu dizabilităţi vizuale, implementate deja cu succes în regiunea aplicantului maghiar. În vederea atingerii acestui obiectiv pe parcursul proiectului sunt organizate instruiri ale experţilor români şi ucraineni, respectiv tabere pentru nevăzători, în toate cele trei ţări participante, respectiv are loc instruirea unor câini ghizi pentru nevăzători şi predarea acestora la stăpâni. În cadrul proiectului se dresează primii câini ghizi pentru nevăzători din România şi Ucraina.

Asociaţia organizează în perioada 9 – 16 decembrie 2013 în Satu Mare ultima sesiune de instruire, respectiv ultima tabără din cadrul proiectului. În cadrul acestui eveniment va fi organizat în data de 11.12.2013 un „forum stradal” în centrul oraşului, pe Pasajul Corneliu Coposu (în „groapă”), începând cu orele 14.00, ocazie cu care vor fi prezentate fragmente din viaţa nevăzătorilor, trecătorii putând încerca deplasarea cu bastonul pentru nevăzători, sau cu câinele ghid pentru nevăzători.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 10, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.