109 de instituții de învățământ participă la programul de educație ecologică ”Viață pentru mediu, viață pentru om”

Datorită succesului obţinut prin implementarea a celor șapte ediții a Programului ”Viață pentru mediu, viață pentru om”, pentru anul școlar 2013/2014, cu sprijinul ANPM București, APM Satu Mare în parteneriat cu ISJ Satu Mare, CCR Logistic Systems Ro și SC Alpin SRL implementează acest program de educație ecologică la nivelul a 5 județe din Regiunea NV: Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, iar tema concursurilor din cadrul programului este axată pe un domeniu nou, dar de interes major: ecoturismul în contextul gestiunii deșeurilor.

mediu-satu-mare2În urma lansării celei de a VIII–a ediții a Programului de educație ecologică ”Viață pentru mediu, viață pentru om”, la nivelul regiunii NV și a județului Szabolcs Szatmar Bereg s-au înscris 109 instituții de învățământ: din județul Satu Mare – 41 de instituții de învățământ (14 licee și 27 gimnazii), din județul Bihor – 26 de instituții (10 licee și 16 gimnazii),  din județul Bistrița Năsăud – 11 instituții (5 licee și 6 gimnazii), din județul Maramureș – 14 instituții (4 licee și 10 gimnazii),  din județul Cluj – 9 instituții (4 licee și 5 gimnaziu), din județul Szabolcs Szatmar Bereg – 9 instituții (4 licee și 5 gimnazii). Numărul mare de instituții de învățământ înscrise denotă interesul mărit al instituțiilor de a implementa programe de educație ecologică.

Etapa județeană la care participă fiecare instituție de învățământ înscrisă cu un echipaj format din 3 elevi și un cadru didactic coordonator, se desfășoară în săptămâna 9-16 decembrie 2013, în oglindă în fiecare județ din regiunea NV. La nivelul județului Satu Mare, concursul județean din cadrul Programului ”Viață pentru mediu, viață pentru om” se va desfășura  în data de 14.12.2013, ora 10.00, într-o locație inedită: Complex Aquastar Satu Mare de lângă Pădurea Noroieni (Satu Mare – Str. Gorunului nr. 8).

Probele de concurs vor fi diferențiate pentru gimnaziu și liceu și vor cuprinde: test grilă, test cu alegere variantă  ”adevărat”/”fals”, test cu itemi de asociere, precum și o probă surpriză. Câștigătorii locurilor 1,2,3 ale etapelor județene de la secțiunea gimnaziu, respectiv liceu vor participa la concursul internațional care se va organiza în municipiul Satu Mare în preajma Zilei Mondiale a Mediului 2014 iar motivația va consta dintr-o săptămână de relaxare la Tabăra ecologică de la Tarna Mare jud. Satu Mare.

Menționăm că la finalul concursului județean, toate echipajele vor beneficia de o bine meritată relaxare în bazinele de la Complex Aquastar Satu Mare .

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 12 decembrie 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.