Viorel Pintea, trimis în judecată după ce a pretins mită în valoare de peste 40.000 de euro

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, Viorel Pintea, pentru luare de mită. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2010-24 noiembrie 2013, Viorel Pintea, în calitate de director al APIA Satu Mare, a pretins, în etape diferite, de la doi fermieri, suma de 40.500 euro din care a primit 5.500 euro, 3.000 lei şi bunuri în valoare de 36.000 lei.

director-apia-satu-mare-viorel-pinteaProcurorii susţin că în schimbul acestor sume de bani şi bunuri, Pintea și-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu constând, fie în nedispunerea unor controale la exploataţiile agricole ale fermierilor în cauză, fie în sprijin la obţinerea cu mai multă uşurință a subvenţiilor.

În dosarul întocmit de procurori se arată că “la data de 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a primit de la unul dintre denunţători suma de 3.000 euro din banii pretinşi, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În cauză, în vederea confiscării, s-a dispus indisponibilizarea şi sechestrarea următoarelor sume de bani: 36.000 lei, 9.652 lei şi 600 USD, ce au fost consemnate la o unitate bancară, la dispoziţia DNA – Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare, urmând ca instanţa să dispună asupra acestui sechestru asigurator. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare”.

După constatarea flagrantului, Viorel Pintea a fost reţinut pentru 24 de ore, după care instanţa din Satu Mare a dispus trimiterea acestuia în arest preventiv pentru 29 de zile. Pe data de 12 decembrie 2013, magistraţii Curţii de Apel Oradea au dispus eliberarea lui Pintea pe cauţiune (în valoare de 100.000 lei).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 9, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.