A doua execuţie din 2014 în SUA a avut loc în Oklahoma

Un cetăţean american de culoare a fost executat joi, în Oklahoma (sud), la câţiva ani după doi dintre complicii săi, pentru uciderea administratorului unui magazin cu ajutorul unei bâte de baseball, au anunţat autorităţile penitenciare.

GuatemalaLIAceasta este cea de-a doua execuţie din 2014 în Statele Unite, unde 39 de persoane au fost executate în 2013, potrivit Centrului de Informaţii privind Pedeapsa Capitală (DPIC). Utima execuţie a anului 2013 a avut loc de asemenea în Oklahoma, la 17 decembrie.

Michael Lee Wilson, în vârstă de 38 de ani, a fost executat prin injecţie letală la penitenciarul de stat din McAlester. El a fost declarat mort joi la ora locală 18.06 (vineri 02.06, ora României), a anunţat pentru AFP Jerry Massie, un purtător de cuvânt pentru autorităţile penitenciare din Oklahoma.

"Vreau doar să spun că iubesc pe toată lumea", a declarat el înainte de a muri.

El este cea de-a treia persoană executată pentru uciderea lui Richard Yost, bătut până la moarte şi găsit în congelatorul din supermarketul său, la Tulsa, în februarie 1995. Doi dintre complicii săi au fost executaţi în 2009 şi 2011. Cel de-al treilea, minor la vremea comiterii faptelor, a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Începând din 1976, anul restabilirii pedepsei cu moartea în Statele Unite, Oklahoma a executat 109 dintre cei 1.361 de condamnaţi la nivel federal, potrivit DPIC. Prima execuţie din 2014 în Statele Unite a avut loc marţi, în Florida.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 10, 2014. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.