Atenționare: Super-vulcanul care poate aduce Apocalipsa este pregătit să erupă

Un studiu, realizat de oamenii de știință americani, arată că super-vulcanul aflat în Parcul Naţional Yellowstone poate erupe în orice moment și astfel întreaga planetă va suferi schimbări fără precedent.

shutterstock_119817784Vulcanul Yellowstone, unul dintre cei mai mari vulcani de pe Terra, și-a început activitatea cu foarte mulți ani în urmă și poate să erupă în orice moment, arată un studiu realizat de o echipă de cercetători condusă de profesorul Carmen Sanchez. În urma calculelor efectuate, se crede că o erupție a acestui monstru va împrăștia un strat de cenușă gros de 3 metri pe o distanță de peste 1000 de kilometri.

Acest fapt este unul dezastruos, pentru că cea mai mare parte din SUA va deveni de nelocuit pentru următoarele sute de ani, iar victimele și pagubele materiale se vor ridica la rang apocaliptic. De asemenea, întreaga planetă va avea de suferit în clipa în care norul imens de cenușă și fum se va instala în atmosferă. Conform calculelor și predicțiilor, în anumite zone de pe Terra razele Soarelui nu vor mai atinge pământul și astfel se naște posibilitatea ca iarna să se instaleze indiferent de anotimp.

“Acum suntem siguri că nu este nevoie de elemente surpriză pentru ca unul dintre cei mai mari 20 vulcani din lume să erupă. Presiunea generată de magma topită este una fantastică și o putem compara cu o oală sub presiune care poate exploda în orice moment.“, a declarat autoarea studiului, Carmen Sanchez, într-un interviu acordat unei publicații americane.

Aceste concluzii se bazează pe faptul că anumite semne, premergătoare unei erupții de proporții, au devenit vizibile și la îndemâna oricui. De exemplu, solul din Parcul Național Yellowstone se înalță anual cu circa 8 centimetri și acest fapt demonstrează nu doar cantitatea de lavă enormă care este gata să țâșnească la suprafață, dar și forța inimaginabilă cu care va fi aruncată.
Următoarea erupţie la Yellowstone pare să se apropie cu fiecare an ce trece. Începând cu anul 2004, unele zone ale Parcului Naţional Yellowstone au crescut cu până la 25 de centimetri şi s-au înregistrat 3.000 de cutremure în zona Yellowstone în fiecare an.

O erupție masivă la Yellowstone ar însemna că aproape totul pe o rază de 200 de kilometri de Yellowstone ar fi ucis imediat. Producția de alimente din SUA ar fi grav afectată și iarna vulcanică ar pune stăpânire pe numeroase zone de pe glob. Temperatura globală ar putea să scadă cu până la 20 de grade Celsius și astfel întreaga planetă ar intra în colaps sau chiar într-o mică era glaciară. Într-un cuvânt, Apocalipsa ar deveni o realitate.

Efemeride.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 10, 2014. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.