La Castelul Károlyi a avut loc vernisajul expoziției foto al clubului foto ARS din Baia Mare

Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, de la ora 14.00 în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Carei a avut loc vernisajul expoziției foto al clubului foto ARS Baia Mare, intitulată „Fotografi din Baia Mare”. Vernisajul a fost deschis pe ritmurile chitarei în microrecitalul susținut de Iulian Lucuța, elev al Liceului Teoretic din Carei. Acesta a interpretat un colaj din melodiile Bella, Someone like you, fragment din coloana sonoră a filmului Pirații din Caraibe, My heart will go on.

Au luat cuvântul domnul Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură și Sport a municipiului Carei, domnul Dragoș Georgescu, membru al Foto Club „Vasile Vénig Lászlo” din Carei și domnul Răzvan Fechete, membru al clubului foto ARS Baia Mare. Clubul foto ARS Baia Mare a luat ființă în 2007 și are în prezent zece membri activi. Aceștia s-au întâlnit sub forma unui club de fotografie din dorința de a călători, de a se relaxa și, prin intermediul fotografiei, de a transmite bucuria și emoția semenilor.
 
Expoziția conține 70 de fotografii de diverse genuri și cu diverse tematici: macro, portrete, peisaje, abstract și aspecte din zona etnografică Maramureș. Clubul băimărean a fost reprezentat la Carei de doi dintre membri: Răzvan Fechete și Cristina Griga. Momentele artistice au fost completate de recitalul la pian și vioară susținut de Muncean Robert și Ursei David, elevi ai Liceului de Artă „Aurel Popp” din Satu Mare, care au interpretat Monosonata lui Liviu Borlan. Aceștia au fost pregătiți de profesorul Răceu Dănil. Elevul Coșarcă Dan, membru al trupei de teatru M.E.E.M. din cadrul Centrului Cultural Carei, a recitat două poezii ale lui Mihai Eminescu și Liviu Borlan.
 
Expoziția de la Carei este organizată în dublu sens, astfel în februarie clubul băimărean va primi vizita careienilor și va găzdui o expoziție a Foto Club „Vasile Vénig Lászlo” din Carei. Au expus: Ovidiu Corzan, Răzvan Fechete, Paul Leș, Zsolt Madarassi, Victor Mihalca, Robert Szabo, Alec Portase, Zamfir Somcutean, Tiberiu Toth, Vasile Șerban și Cristina Griga.
 
Expoziția de la Carei reprezintă un eveniment care se desfășoară în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Fotografie Carol Pop de Szathmári, care se desfășoară între 10.01.2014 – 11.02.2014 și include un număr de 7 țări participante: Australia, China, Ungaria, Serbia, Slovacia, România și S.U.A.  Expoziția poate fi vizionată timp de două săptămâni, conform programului Muzeului Municipal Carei.
 
DSC_2074r
DSC_2078r
DSC_2086r
DSC_2096r
DSC_2101r
DSC_2102r

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 12, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.