Incendiu devastator la o fabrică de mobilă din Ardud. Pagubele se ridică la aproximativ 1.100.000 lei

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Someş” al judeţului Satu Mare a fost anunţat în noaptea de luni spre marţi, 13 ianuarie la ora 23.27 despre izbucnirea unui incendiu la  hala de producţie aparţinând de  S.C. UNIVERSAL SRL, în oraşul Ardud, str. Gării, nr.2.

incendiu-in-sectorul-ciocana-al-capitalei-focul-a-afectat-doua-automobile-1369205833La faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de Pompieri Satu Mare, cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, sub comanda plt. adj Borbely Ştefan şi pt. Pop Ioan. Ajunşi la faţa locului la ora 23.47, au constatat că incendiul se manifesta cu violenţă datorită vântului puternic la întreaga hală de producţie şi bunurile din interiorul acesteia pe o suprafaţă de aproximativ 1500 m.p., cu posibilităţi de propagare la halele învecinate şi la depozitul de cherestea.

Având în vederea amploarea incendiului, Inspectorul Şef Col. Dan Gheorghe a trimis în sprijin o autospecială de stingere de la Detaşamentul de Pompieri Satu Mare, o autospecială de la SVSU Ardud şi grupa operativă a inspectoratului condusă de cpt. Cordiş Cristian. La fata locului s-a deplasat Împuternicit  Inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Someş” al judetului Satu Mare, Col. Dan Gheorghe care a preluat comanda interventiei. Incendiul a fost  lichidat la ora 03.27.

Au ars: acoperişul halei acoperit cu ondulină bituminoasă pe o suprafaţă de aproximativ 2000 mp., materialul lemnos (subansamble şi produse finite), aproximativ 700 scaune, 400 mp tapiterie, 1000 mp vinilin, 300 mp piele, 4 mc burete, 15 mc scândură şi 60 litri lac.  

S-au degradat: utilaje de prelucrare a lemnului (freze, fierăstru circular, etc.), utilaje pentru tapiţat, utilaje pentru finisat, cabină pulverizare lac, utilaje pentru fabricat geamuri termopan, 1 ifron, 1 bobkat, instalaţia de exhaustare şi scheletul metalic al acoperişului.

Cauza incendiului: scânteie mecanică la instalaţia de exhaustare. Valoarea pagubelor materiale se ridica la suma de aproximativ 1.100.000 lei. Prin interventia prompta a pompierilor s-a reusit salvarea cladirilor invecinate, birouri şi depozitul de cherestea în valoare de aproximativ 900.000 lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 14, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.