A fost demarat proiectul „Mijloace de informare și prevenire a abuzurilor sexuale cu minorii și a pedofiliei”

Ieri, 17 ianuarie, la Restaurantul "Paloma” a avut loc o întâlnire cu factorii responsabili pe linie educativă și protecție a copilului. Participanții au adus la cunoștiința mass-mediei că s-a demarat proiectul "Mijloace de informare și prevenire a abuzurilor sexuale cu minorii și a pedofiliei”.

DSC_0130 (1)Acest proiect a fost inițiat de sătmărencele Edita Enciu și Andrea Demeter. Partenerii proiectului sunt: Primăria Satu Mare, care a fost reprezentată la această întâlnire de viceprimarul dr. Radu Roca, Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul Școlar Satu Mare, Poliția Locală Satu Mare, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului.

Proiectul s-a demarat la data de 16 ianuarie 2014 și va dura până la 6 iunie 2014. În acest interval vor avea loc o serie de acțiuni de informare, atât a copiilor cât și a părinților. Elevii vor fi implicați într-o serie de activități extrașcolare pe această temă. Primăria va asigura broșurile, fluturașii și afișele tematice. Aceste materiale vor fi distribuite școlilor din întreg județul. Pliantele în limbaj accesibil vor apărea atât în limba română cât și în limba maghiară și germană, în  scopul  conștientizării privind abuzurile și pericolele la care pot fi expuși copii.

Cei care au luat cuvântul la această întâlnire au subliniat că: "Nu este un proiect politic dar a devenit necesar în condițiile în care a crescut numărul violențelor și abuzurilor împotriva copiilor la care se adaugă neglijarea acestora de către părinți”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 18, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.