Președintele Partidului Mișcarea Populară Satu Mare, Dr. Laura Bota cere demisia ministrului de Interne Radu Stroe

Președintele Partidului Mișcarea Populară Satu Mare, Dr. Laura Bota cere demisia ministrului de Interne Radu Stroe pentru „incapacitatea instituțională și morală" de a gestiona situaţia de criză apărută în urma accidentului aviatic produs luni în Munţii Apuseni.

downloadInadmisibil ca în 2014 să dispară un avion de pe radar cu toate autorizațiile legale de zbor și să nu poată fi localizat decât după 6 ore!!!!! Unde au fost toate institutiile abilitate??? Această lipsă de mobilizare a dus la moartea a două persoane, care se puteau salva încă…
Rușine acestui sistem!!!

Ieri am primit o nouă dovadă a crasei incompetențe a autorităților române. Tragicul accident aviatic în urma căruia două persoane și-au pierdut viața a fost privit cu o maximă detașare de către membri ai Executivului. Cerem demisia ministrului de Interne pentru încapacitatea instituțională și morală de a gestiona această situație de criză!!!

„Este incredibil câtă aroganță și infatuare a afișat ministrul de Interne în interviurile acordate ieri. La fața locului puteau fi trimise instituțiile abilitate de a interveni, inclusiv un coordonator. Condamn indolența afișată de Radu Stroe. Nu poți declara că aeronava SMURD nu a fost trimisă întrucât „aceasta este pentru salvare de oameni, nu pentru alte activități". Sau prelevarea de organe nu este pentru salvarea de vieți? Se pare că în mintea domnului ministru Radu Stroe răspunsul este negativ. Incidentul nu avea nevoie de o celulă de criză constituită la 12 ore de la accident, ci de un coordonator. Știm cu toții cât de prețioasă este fiecare secundă trecută pentru victima unui accident. Dar domnul Radu Stroe nu este la prima problemă majoră. În concluzie, îi cerem să demită prefecții, să solicite o anchetă internă a instituțiilor abilitate de a interveni în astfel de situații și, în final, pentru a remedia complet toate inconsecvențele, îi cerem să își dea demisia!"

În acest accident de avion în care au fost rănite cinci persoane şi şi-au pierdut viaţa alte două, între care pilotul Adrian Iovan, care pilota aparatul de zbor și o studentă în anul V la Facultatea de Medicină militară, victimele fiind găsite abia după șase ore de căutări.

Condoleanțe famililor îndoliate!

Secretar regional PMP
Președinte PMP Satu Mare
Dr. Laura BOTA

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 21, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.