46 de copii de la Școala Generală Odoreu au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

În data de 22 ianuarie 2014, începând cu ora 11.00, la Unitatea de Primire Urgențe a SJU Satu Mare au ajuns, cu ambulanțele, un număr de 46 de copii, cu simptome caracteristice toxiinfecției alimentare: dureri abdominale, grețuri, câțiva prezentând și vărsături. Copiii, cu vârsta cuprinsă între 8 și 15 ani, provin de la Școala Generală din Odoreu.

copil-spitalDat fiind numărul copiiilor care au ajuns la UPU, din dispoziția conducerii SJU Satu Mare s-a constituit o echipă operativă de medici specialiști de pediatrie și boli infecțioase, plus personalul medical de la Urgență. Personalul medical prezent a intervenit rapid și a acordat cu promptitudine ajutor pacienților instituindu-se tratamentul adecvat pentru asemenea afecțiuni.
 
Majoritatea copiilor au prezentat forme ușoare ale toxinfecției alimentare iar la câteva ore de la prezentarea în cadrul UPU, 29 dintre ei au părăsit unitatea în stare mult ameliorată. Pentru 7 dintre copii s-a luat măsura internării în cadrul secției de Boli Infecțioase iar alți 3 au fost internați la Pediatrie. La ora 16.00, la UPU mai era prezent în Unitatea de Primire Urgențe un singur copil.
 
La ora 14.30, la UPU s-a prezentat un copil, în vârstă de 12 ani, însoțit de părinți, elev la o școală din municipul Satu Mare, care a prezentat aceleași simptome. La ora 16.00, după ce starea pacientului s-a ameliorat simțitor, a fost lăsat să plece la domiciliu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 22, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.