Poliţiştii români şi francezi sunt în căutarea unor hoţi de tractoare din Franța, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR, procurorii DIICOT în colaborare cu autorităţile franceze au destructurat o reţea de hoţi de tractoare. Oamenii legii susţin că aceştia au furat zeci de tractoare din Franţa, pe care apoi le-au vândut cu acte false.

poze   tractoare  franta  olanda 016 RESAIZ2140În urma investigaţiilor efectuate a reieşit că membrii grupării au furat, începând din august 2012 un număr de 39 de tractoare, de la societăţi de vânzare a utilajelor agricole din Franţa, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de euro.

În vederea destructurării acestei grupări în cursul zilei de marţi, 21 ianuarie oamenii legii au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Maramureş, Alba, Braşov, Mureş şi Satu Mare. Se pare că gruparea infracţională avea legături şi în Spania dar şi în Ungaria.

Din investigaţiile efectuate până la această oră reiese că cetăţeni români, domiciliaţi în Spania s-au deplasat în Franţa unde au furat tractoarele, utilaje pe care apoi le-au transportat cu tirurile în Spania. De acolo, tractoarele au fost duse în ţări din estul Europei, în special în Ungaria, unde erau vândute în baza unor documente falsificate. Tractoare furate din Franţa au fost descoperite în Ungaria, Germania şi România. Oamenii legii au identificat 15 membrii ai grupării, dintre care 12 români şi trei maghiari.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 22, 2014. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.