Unirea Principatelor Române a fost marcată festiv și în municipiul Carei

Vineri, 24 ianuarie 2014, de la ora 12.00 pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Carei Direcția de Cultură a municipiului Carei a marcat 155 de ani de la Unirea Principatelor Române printr-un scurt moment festiv.

Evenimentul a fost deschis de Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură a municipiului Carei, care a prezentat pe scurt semnificația „Micii Uniri”, după care a urmat un Te Deum oficiat de preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe române din Carei și depuneri de coroane din partea instituţiilor publice și a asociațiilor.
 
S-au depus coroane din partea: Primăriei și al Consiliului local al municipiului Carei; Veteranilor de război și a cadrelor militare în rezervă; Subunităților Ministerului de Afaceri Interne; Uniunii Social Liberale Carei; Partidului Democrat Liberal Carei; Asociației Unirea 2009 Carei; Asociației Refugiaților.
 
În încheiere a urmat un scurt moment artistic. Adrian Ștefănuți a recitat o poezie iar o parte din membrii ansamblului Ceatăra au interpretat Hora Unirii,cei prezenți participând cu mic cu mare la horă.
 
DSC_2407r
DSC_2412r
DSC_2433r
DSC_2441r
DSC_2444r
DSC_2450r
DSC_2461r
 
 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 ianuarie 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.