Institutul Francez din Cluj-Napoca va colabora pe plan cultural și educațional cu Primăria Satu Mare

Vineri, 24 ianuarie 2014, primarul Dorel Coica a primit vizita unei delegaţii a Institutului Francez din Cluj-Napoca formată din directorul instituţiei dl. Benoît Bavouset, ataşatul pentru cooperare lingvistică şi educativă dl. Vincent Henry, precum şi d-na Mihaela Popa, responsabila cu examenele DELF/DALF.

DSC_0019

DSC_00265Oaspeţii şi-au exprimat dorinţa de a colabora cu Primăria Satu Mare în vederea organizarii unor evenimente culturale, educaţionale comune cu scopul de a promova cultura franceză în rândurile sătmărenilor prin activităţi cum ar fi: expoziţie de pictură , festival de film de scurt metraj, festival de muzică şi poezie.

Cu această  ocazie s-a stabilit ca programul cultural româno-francez care urmează să se organizeze la Satu Mare să debuteze în perioada 2 – 11 mai cu festivalul de film de scurt metraj "Les tres courts metrages” care se organizează în acelaşi timp în 20 de oraşe din România şi în alte 23 de ţări.

Edilul a declarat că va susţine relaţiile româno-franceze atât pe plan cultural pentru promovarea culturii franceze cât şi pe plan economic prin a găsi modalităţi de atragere a investitorilor francezi în Satu Mare. Totodată îşi doreşte să dezvolte interesul elevilor pentru studiul limbii frnaceze în şcoli.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 24, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.