Locuitorii din Bârsău sunt nemulțumiți de modul punerii în aplicare a Legii fondului funciar

Prefectul Eugeniu Avram continuă seria audienţelor în teritoriu. Astfel, în data de 3 februarie, prefectul Eugeniu Avram a susţinut audienţe la Bârsău unde au participat 63 de cetăţeni care şi-au prezentat problemele şi nemulţumirile.

audiente.cauasPrefectul a fost însoţit la Bârsău de reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Direcţia Silvică şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, împreună cu specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului.

Majoritatea covârşitoare a problemelor ridicate de către cetăţeni se referă la aplicarea Legii fondului funciar, dar şi probleme privind îndeplinirea atribuţiilor de către reprezentanţii autorităţilor publice locale şi probleme sociale.

Prefectul Eugeniu Avram i-a informat pe cetăţeni că datorită faptului că Legea nr. 165/2013 ce prevede o serie întreagă de activităţi privind inventarierea suprafeţelor ce intră sub incidenţa legilor proprietăţii nu a fost încheiată în toate unităţile administrativ teritoriale, prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului Românie, s-a prelungit termenul de aplicare cu şase luni. Urmează ca în această perioadă să se mai clarifice situaţia rezervelor terenurilor agricole şi forestiere ce pot face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate şi totodată revizuirea tuturor cererilor nesoluţionate pentru ca, de îndată ce se va împlini termenul de suspendare, comisiile locale să fie pregătite şi astfel să se poată urgenta validările în comisia judeţeană.

În două dintre cazuri, prefectul a dispus, în calitate de preşedinte al Comisiei Judeţene pentru aplicarea legii fondului funciar, primarului şi secretarului comunei Bârsău, să se prezinte la Instituţia Prefectului şi, împreună cu specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului, să se verifice conţinutul dosarelor şi temeiurile de fapt şi de drept ce au condus la nerezolvarea acestora.

În cazul problemelor sociale, prefectul împreună cu cei care l-au însoţit, a dat îndrumările corespunzătoare şi i-a direcţionat către factorii competenţi din judeţ, urmând ca, în cazul în care vor fi nemulţumiţi de soluţionarea problemelor ridicate, să aducă la cunoştinţă Instituţiei Prefectului.

Au mai fost discutate şi alte probleme de natură edilitar-gospodărească a comunei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 3, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.