Ziua lui Darwin va fi marcată al cincilea an consecutiv la Muzeul Județean Satu Mare

Teoria evoluţiei are un rol important în ştiinţă, nu numai datorită faptului că explică organizarea biologică, dar realizează legături între numeroasele domenii ştiinţifice. Ea armonizează domeniile ştiinţifice, constituind un nod important în pânza cunoaşterii umane.

234490-3x2-940x627Charles Darwin a devenit un caracter emblematic pe plan internaţional, a cărui impact asupra ştiinţei moderne şi a dezvoltării gândirii este incontestabil. Prin urmare 12 februarie, ziua lui de naştere a fost ales pentru a sărbătorii realizările ştiinţei. Ziua lui Darwin este un prilej pentru organizarea diferitelor evenimente în toată lumea pentru a celebra gândirea științifică și umanismul.

Începând cu anul 2009 se sărbătorește Ziua lui Darwin și la Muzeul Judeţean Satu Mare. Evenimentul constă dintr-o serie de prezentări ţinute de profesori universitari şi cercetători renumiţi din diferitele domenii ale științei, cu scopul de a răspândi cunoștințe și a populariza gândirea științifică.

Deși, cultura noastră modernă cât şi stilul nostru de viaţă în cea mai mare parte s-a construit pe realizările ştiinţei, nu este o sarcină uşoară ca să înţelegem cunoştinţele acumulate în decursul secolelor sau numai să prelucrăm informaţiile de zi cu zi ce ne asaltează, totuşi gândirea critică ne poate ajuta să navigăm în această mare de cunoştinţe. În aceasta dorim să vă asistăm cu a șasea ediție a Zilei lui Darwin Satu Mare, care în acest an va avea ca temă iubirea. Evenimentul va avea loc în 12 februarie a.c., începând cu ora 11, în sala de conferință a Muzeului Județean Satu Mare, Str. V. Lucaciu 21. Cei interesaţi pot participa la următoarele prelegeri:

În limba română începând cu ora 11:

  • Darwin în lumea de azi – dr. Peter Lengyel
  • Pene, culori și infidelitate – Attila Marton
  • Cine a fost omul de Neanderthal? – Ciprian Asztalos
  • Videoproiecție: Despre dragoste și creier

În limba maghiară, începând cu ora 13:

  • Miért ivarosan szaporodunk? – Dr. Lajos Rózsa
  • Tollak, színek és félrelépések (a madaraknál is családon belül marad?) – Attila Marton
  • A sokféleség rétegei: túlélők, vándorok és jövevények – Dr. Lujza Keresztes
  • Csak mi élvezzük? Az emberi szexuális evolúció érdekességei – Dr. Zoltán D. Szabó

Intrarea la eveniment este liberă.

plakat12

Organizatori: Muzeul Județean Satu Mare, Asociația E-Consult Satu Mare.

Finanțator: KING Art Satu Mare

 

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 5, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.