Noi reguli privind accesul cetățenilor europeni la prestația pentru locuință în Marea Britanie

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare vă informează despre decizia Guvernului britanic de limitare a accesului cetățenilor europeni la prestații sociale printr-un test îmbunătățit de stabilire a reședinței obișnuite aplicat solicitanților de prestații sociale în bani de tip necontributiv, precum și prin neacordarea indemnizației de șomaj de tip neproductiv în primele trei luni de ședere în Marea Britanie.

646x404Vă aducem la cunoștință că la data de 20 ianuarie 2014 Departamentul pentru Muncă și Pensii din Marea Britanie a anunțat noi reguli privind accesul cetățenilor europeni la prestația pentru locuință. În informare se precizează că începând cu luna aprilie 2014 persoanele în căutarea unui loc de muncă în Spațiul Economic European nu vor mai deține acces la prestația pentru locuință, cu excepția cetățenilor britanici și a cetățenilor irlandezi.

Prestația pentru locuință reprezintă o măsură de asistență socială pentru sprijinul persoanelor cu venituri reduse și constă în acoperirea unei părți a plății chiriei. Până în prezent, prestația a fost acordată conform criteriilor mai sus menționate, inclusiv cetățenilor europeni în căutarea unui loc de muncă și care solicitau indemnizație de șomaj de tip neproductiv.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 5, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.