Prefectul a dispus crearea de perdele de protecție și parazăpezi de-a lungul drumurilor județene

Prefectul judeţului Satu Mare dr. Eugeniu Avram a convocat joi, 06.02.2014 o întâlnire de analiză privind posibilităţile de creare a unor perdele forestiere cu rol de apărare a drumurilor naţionale, judeţene şi comunale împotriva fenomenelor meteo pe timp de iarnă.

ITRSV 004La întâlnire au participat reprezentanţi ai: Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Secţia Satu Mare a Drumurilor Naţionale, Consiliului Judeţean, Direcţiei Silvice, Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare, Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi reprezentanţi ai Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Prefectul Eugeniu Avram a dorit să afle din partea participanţilor preocupările care au existat din acest punct de vedere în judeţ, cât şi posibilităţile de realizare în anumite zone a acestor perdele de protecţie şi, nu în ultimul rând, atribuţiile administratorilor drumurilor.

Din discuţiile purtate rezultă că, în judeţ există porţiuni pe care de-a lungul timpului au fost necesare intervenţii în forţă pentru restabilirea condiţiilor normale de trafic.

Prefectul Eugeniu Avram a insistat ca într-un termen relativ scurt, ţinând cont şi de fenomenele meteorologice care au avut loc recent în ţară, fiecare autoritate să transmită Instituţiei Prefectului un set de propuneri privind zonele în care se impune crearea de perdele de protecţie sau amplasarea de parazăpezi.

Totodată prefectul a dispus ca, până la data de 14.02.2014, Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să elaboreze propuneri în sensul tematicii abordate pentru a putea fi transmise Guvernului României în vederea obţinerii  fondurilor necesare realizării de perdele de protecţie sau pentru achiziţionarea de parazăpezi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 6 februarie 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.